Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Kategori:
Skarvåtjønna. Foto: Svein Høst

P1010095 Skarvåtjønna, et vakkert vann man kan gå til (korteste vei, ca en time) langs den flotte Skarvåni som renner ut i Vierbotvatnet ved Fv 50 like øst for Geiteryggtunnellen. Vannet er delvis åpent for fiske med fiskekort fra Østre Hol jeger og fiskeforening. Antagelig finner du mer info på deres hjemmesider og på Hol kommunes hjemmeside hvor de har et eget oppslag om fisking i Hol kommune.

 

Kategori:

Kirkeeide er en vakker og variert strekning med mange fine høler. Juli er en sikker periode for ny laks på elva

Elva er fredet fra 01.00 til 4.00 og fra 13.00 til 16.00. Laks over 75 cm skal gjenutsettes. 

Kontakt Dag-Olav Skrivervik, tel 930 50 459, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Overnatting: Visnes Hotel

Kategori:

Tidligfiske.  Storfisk. Et godt fiskevald på en strekning som består av seks høler med den klassiske Småfossen  øverst.  Vakre Strokka og Djupdalshølen er to andre. Kun fluefiske og inntil 4 stenger. 

Innlosjering og selvhushold i bra og velutstyrt hytte bare 150 meter fra den øverste hølen.

Kontakt Mats Jønsson, tel 401 00 839, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

AS Meraker Brug 

Kategori:
  •  - Eg prøvefiska sist i Vonavatnet i 2017, men før dette kvart år sidan 2013, opplyser. forteller fiskeibiologen Harald Sægrov til Fiskeguiden.no. I 2017 fekk eg aure på 3- 4 hg som var av flott kvalitet og kunne måle seg med den i Jølstravatnet og Haukedalsvatnet. Den største var 1,3 kg og så stor aure brukar eg vanlegvis ikkje å få når eg gjer prøvefiske. Dei fine aurane (over 3 hg) i Vonavatnet hadde ete smårøye, noko som truleg er ein føresetnad for at aurane skal få den fine kvaliteten i dette vatnet. Dette er ulikt Jølstravatnet og Haukedalsvatnet der auren kan oppnå fin storleik og kvalitet ved å ete dyreplankton. Føresetnaden med fiskeeting for at auren skal få fin kvalitet i Vonavatnet er ein vesentleg skilnad og gjer at det ikkje kan bli mange av dei fine aurane samanlikna med dei i to andre innsjøane. Det er dermed ikkje relevant å samanlikne på bestandsnivå, men ein kan samanlikne fiskekvalitet på individnivå, seier Harald Sægrov.