Katnosa /Nordmarka NV

Abbor: Ørret: Røye:

Fisketiden

Beste fisketid
I de større skogsvann i Oslomarka er det best fiske fra isløsningen og ut juni, og når vanntemperaturen går ned igjen og det blir mørkere om kvelden fra midten av august og ut oktober.


Beste fiskeplassen i Nordmarka


Katnosa er et av de mest spennende fiskevann i Nordmarka. Her er både stor og mindre røye, men for det meste går det 7-10 på kiloen! Av ørret går her større fisk. Det blir hvert år tatt ørret på 4-5 kilo både under stamfiske, og ved dorging fra båt eller kano med wobbler eller røye eller sik so agn.

Storørret på museimitasjon!
I Katnoselva ble det i juli 2007 tatt en ørret på 4,5 kilo på stripende museimitasjon.Tunhovd-ørret


Det ble tidligere satt ut storørret av Tunhovd-stammen med henblikk på å utnytte røya. Slike overføringer er ikke lenger tillatt, men man antar at det fortsatt finnes rester av gener både fra Tunhovd-ørret og av de gamle stedegne storørret-stammene i marka i den Nordmarksstammen som nå produseres ved OFA-anlegget og settes ut Oslomarka.

Osene

Når du ferdes langs Katnosa, med sine mange viker, øyer og bekkeos, får du en følelse av villmark. Sportsfiskere trekkes lett til osene. Ofte samles det stor fisk i områdene rundt innoset fra Spålselva og utoset til Katnoselva.
Langs Ekornlandet er det litt kronglete å gå, men mange liker å fiske her på nordøstlandet av vannet og inne i Breivika på vestiden.

Fiske fra kano, bellyboat eller robåt

Mange foretrekker å fiske her når vannet er tappet ned og det er mer lettvint å ta seg frem langs land. Men som i de fleste større skogsvann, er fisken sky midt på dagen, og spesielt i vindstilla. Det ideelle er å vente til det er litt vind og da fiske fra kano eller båt morgen og kveld.

Storørret

Dette er katnosa-ørret, en haka på 7,5 og en hunnfisk på 5,5 kilo.


Fiske året rundt!

Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.

Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Fiske fra båt, kano og bellyboat er tillatt i Katnosa.

Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.

Isfiske etter røye:

www.ofa.no

Informasjon

Fylkesfiskeforvalter Kristine Lund

Tel: 22 00 36 61

Faks: 22 00 36 58

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka