Grimsvann / Nordmarka nø

Abbor: Ørret:

0


Et kjempegodt vann for fluefiskeren!


Grimsvann er et fenomenalt fiskevann. Tidligere var det ett av de beste i Oslomarka. Nå er ørreten blitt litt mindre, trolig etter at gyteforholdene ble bedre, men fortsatt er Grimsvann blant Lars Nilssens favoritter.
Snittet ligger fortsatt på 200-500 gram, og inniblant finnes det noen som er større. Abboren har også en bra størrelse, også noen grove.


I vannet finnes den populære vulgata-døgnflua som klekker her fra slutten av juni og frem mot midten av juli, en uke senere enn i Markavann ellers.
Med granskogen og tett vegetasjon hengende utover vannspeilet langs hele strandkanten, må du ha vadebukse for å fiske der skikkelig.
Men takket være vegetasjonen, går også fisken her helt inn mot land for å beite på insekter fra busker og trær. Ja, på varme dager til langt ut over i oktober kan man se ørreten fråtse i fjærmygg, maur og andre insekter som faller ned fra trærne.

Fiske året rundt!


Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Det er tillatt å fiske fra båt, kano og bellyboat i Helgern.


Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.

Informasjon

Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka