Blankvann / Nordmarka sør

Abbor: Ørret:

0


Bør fylles med ørret!


Blankvann ligger i bunnen av en gammel vulkan og er 70 meter på sitt dypeste. pH-verdien er ekstremt høy, og ved siden av Lutvann i Østmarka, er dette de eneste vanna i Oslomarka som har bra med marflo, det vesle krepsdyret som ørreten setter høyest på menyen og som den også får sin knallrøde kjøttfarge av å spise.
Blankvann burde være et av de beste ørretvann i Oslomarka, men blir hardt fiske, og dermed etter hvert langt mellom storfisken.Med sin gode næringsproduksjon burde det her vært satt ut mye mere fisk, og spesielt større fisk.

Vulgata-klekking!

Blankvann er som en magnet på fluefiskerne når den store Ephemera vulgata-innsjødøgnflua klekker. NB: OFA-kortet gjelder bare i deler av Blankvann!
Fiske året rundt!


Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Det er tillatt å fiske fra båt, kano og bellyboat i Helgern.


Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.

Informasjon

Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka