Åserumvannet 2010

Laks: Sjøørret: Gjedde: Abbor: Ørret:

Fisketiden

2010-2014:

01.06-17.08

All villaks må settes ut igjen


Seksåring fikk gjedde på 10 kilo!

Har du drømt om å få en fisk like stor som deg selv? Det fikk Franciscus Drake Bruseth . Gjedda veide 10 kilo!


Gjedda var i tyngste laget for seksåringen fra Eftedal i Hedrum.

- Vi måtte dra gjedde etter oss i båten, forteller storfiskeren. Han var ikke lite stolt da han kom til lands og ble møtt av masse nysgjerrige folk som jubla og klappa over storfangsten hans.
Kjempegjedda ble tatt i Åserumvannet, som ligger like i nærheten av Hedrum kirke. Faren til gutten, John Drake Bruseth forteller at Franciscus har fisket helt siden han var to år gammel!Og hva han fikk storgjedda på?

-Jo det skal jeg fortelle dere. Det var den nye mirakelsluken min, en stor trytesluk, avslører han.


Selv om gutten liker fisk, blir det ingen gjeddekaker på ham. Siden familien kommer fra Vestlandet har de ingen tradisjon med gjeddekaker. Franciscus har derimot hengt det digre gjeddehodet gapende til tørk, som en trofe, på rommet sitt. Resten av gjedda gikk til reven, røysekatten og katten.
Om han skal gi seg med fiskingen nå mens han er på topp?

- Nei, nå skal jeg ta den største gjedda som noen gang er fisket, svarer han, full av selvtillit. Han tar nemlig mål av se til å bli den store gjeddekongen!Så heretter må storgjeddene i Åserumvannet holde kjeft når Franciscus er i nærheten!

( Foto: John Bruseth)
En blindtarm av NumedalslågenÅserumvannet ligger på østsiden av Numedalslågen, ved fylkesveien 11 kilometer nord for Larvik.


Vannet ligger på samme nivå som Numedalslågen, og kan nærmest betraktes som en utvidelse av denne elva.

Inn i vannet kommer Fjæreelva, som fanger opp Svartåa og Hageneselva, utløpet fra Goksjø.

Åserumvannet ligger 4 m.o.h. og er 1,3 km2.

Det er for en stor del omgitt av dyrket mark.

Godt fiskevann

Åserumvannet har laks, sjøørret, brunørret, abbor,gjedde, vederbuk, ål, niøye m.fl. Her er et godt fiske, men du må være på rett plass til rett tid for å lykkes.
Fredningssoner:


Munningsfredning ved utløpet av Åsrumvannet, Larvik kommune:

Alt fiske med bundne og faststående redskaper er forbudt på et område ved Åsrumvannets utløp i Numedalslågen, som nedover begrenses av utløpet i Lågen og oppover av ei rett linje fra oppsatt merke på vannets sydøstre side 400 meter ovenfor den nye Sundet bro, målt langs stranden.

Derfra rett over vannet til ett oppsatt merke på nordvestsiden, videre derfra mot oppsatt merke 200 meter opp fra Sundet bro på den vestre bredden av elva. Dette dog slik at det danner ett fritt belte på 30 meter ut fra stranden på gnr.74 bnr.15 på nordvestsiden av vannet.

Munningsfredning ved utløpet av Hageneselva, Åsrumvannet, Larvik kommune:

Alt fiske med bundne og faststående redskaper er forbudt på et område fra Hageneselvas utløp i Åsrumvannet i Larvik kommune, som begrenses av ei rett linje fra oppsatt merke ca. 140 meter øst for elveutløpet, videre av over til ett merke oppsatt på fjell 135 meter derfra på sydspissen av Åsrumbukta, derfra i rett linje til ett merke oppsatt på fjell på vestsiden av vannet, 335 meter fra elveutløpet målt langs nordre strandbredd.

Informasjon

Vilt og fiskeforvalter Arne Christian Geving

Tel: + 47 33 37 23 51

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort