Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Klart for fiskefesten i Åkrestrømmen med jakten på storørret og 100 00 kroner i premier!

Fiskefesten på Åkrestrømmen i Rendalen 28.–30. juni kan bli alle fiskeres drømmehelg med en sprellende storørret på kroken og 100.000 kroner i premier.

Årets fiskesesong har startet veldig bra. Blant mange dyktige fiskere er det én som har halt i land en ørret på hele 7,1 kilo i Storsjøen, og det er allerede meldt om bra med store øretter i Mistra.

– Dette er det sjette året Fiskefesten arrangeres og interessen ser ut til å være økende. Det er flere forhåndsregistrerte fiskere enn tidligere. Overnattingsstedene melder om at det begynner å fylles opp, men vi har plass til flere, sier styreleder Rolf Brennodden i Fiskefesten til Østlendingen.

I fjor deltok nesten 320 personer i fiskekonkurransen den siste helgen i juni.

Tidligere har arrangørene fristet med en bil til vinneren, men det har de endret på i år. Utover hovedpremien blir det trekkpremie på både 50.000 kroner og 10.000 kroner i begge klassene sjø og elv. Det betyr at teoretisk kan en heldig fisker med maksimal uttelling vinne hele 200. 000 kroner, men da må en først melde seg på både i klassen for sjø og for elv. I tillegg må en også få fisk begge steder over minstemålene.

Premier blir det også for de dyktigste fiskerne for størst og mest fisk i både sjø og elv. For å oppfylle målsettingen til Fiskefesten om flere deltakende damer er det satt opp egen trekkpremie blant damene. I tillegg er det selvsagt premiering i barne- og ungdomsklassene og utdeling av Erik Søbergs minnepokal til den deltaker som får størst fisk fra båt i Storsjøen.

Brennodden legger til at Fiskefesten gleder seg over at hele bygda støtter opp om dette arrangementet, og er takknemlige for velvillige sponsorer og frivillige som stiller opp. Som vanlig blir det trolling fiske i Storsjøen og elvefiske i Mistra inkludert Nordre Rena opp til den gamle kommunegrensa mellom Ytre og Øvre Rendal. 

– Både Storsjøen og Mistra er jo godt kjente over det ganske land som fiskeeldoradoer, skryter Brennodden. 

Foruten fiske blir det også konserter, utstillinger og underholdning. Blant annet kommer «Rotlaus» som er et av de mest ettertraktede livebandene her til lands.

Kategorie: