Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Minken i Jølstra knabba halve storfangsten til Sara og Yahia fra Jordan!

Sara og Yahia fra Jordan, nå bosatt i Tyskland, opplevde den store fiskelykka under sitt opphold i Førde. Det ble storfangst på begge to,  både øverst i Jølstra og nede på Mo , selv om minken knabba hele hanken med ørret som de fikk under Hundefossen rett foran nesa på fiskeguiden. Her er fiskehanken som vi fikk behode.( Foto: Eivind Fossheim), 

Som vanlig hadde jeg sanka all kvartkilosfisken de hadde tatt under Hunderfossen på ei fin hank som jeg hadde planlagt at mine to gjester skulle fotografers sammen med foran det praktfulle fossebruset.  Fiskehanka lå klsr i elvekanten mens Sara og Yahia tok sine siste kast og jeg selv satt fem meter inne på bredden og pakket sammen utstyret. 

Men det var akkurat i de to-tre minuttene, fem meter unna meg på bredden og fem meter fra Sara som sto der ute i elva med stanga, at minken slo til uten at noen av oss så den. Uten at noen av oss merket det, haddre minken trukket hele fiskehanka med seg ut i elva og var dermed også selv ute av syne.  Hvordan jeg kunne fortelle om dette når jeg ikke så minken?  Jo, på min guida tur dagen før, hadde jeg sett to minker krysse Jølstra femti meter ovenfor, men jeg kunne aldri drøme om at de usett ville knabbe fisken vår bare fem meter  unna meg og mine gjester. 

Og trøsten er? Jo, at vi oppe i bilen hadde en tilsvarende hank med 12 kvartkilosørreter som vi hadde tatt øverst  i jølstra tre timer før. Mens Sara skulle ta med seg den fisken til kokken på Sunnfjord Hotell og spørre om han kunne servere den som avskjedsmiddag på en fotreffelig feriehelg i Sunnfjord, kunne vi samtidig glede oss over at den sultne minfamilien også fikk en fin søndagsmåltid.

 

 

Kategorie: