22 kilos laks tatt i Namsen!

Sverre Sundsten landet den største laksen i Namsen på åpningsdagen 2003. Den veide 22 kilo og ble tatt på en wobbler på Bertnem-Klykken-valdet. I alt ble dagsfangsten i elva 21 laks. Vårt oppslagsbildet er derimot fra Eidselva, der Anton Hunskaar tok sin

Laks på 21,7 kilo i Altaelva!


I Altaelva , tok Egil Thomassen en rusk på 21,7 kilo ved 10-tiden. Forholdene i Altaelva er glimrende og det er stor glede blant lokalbefolkningen, som får fiske for en 50 lapp frem til 23.juni.
For tidlig i Tanaelva


Fiskeguidens roer og kjentmann Henry Henriksen tok en laks i Storfossen i Tana åpningsdagen. Men foreløpig er det for tidlig. Det er kommet lite laks inn til munningen foreløpig.Kjempefiske i StjørdalselvaI Stjørdalselva var det landet 43 laks i løpet av det første fiskedøgnet. Snittvekten var 9,4 kilo!
Kåre Tønseth fra Trondheim tok den største. Den veide 18,3 kilo og ble tatt på en møresild-sluk på Hamilton-valdet. Her var store krefter i sving. -Jeg holdt på med storlaksen i tre kvarter før jeg fikk landet den, forteller han til Fiskeguiden.

Ola M. Lerfald på Midtkil Camping er i perlehumør når han beretter om premierefisket.

Litt av en pangstart for glade fiskere. Nå blir det penger i kassa for jeger- og fiskerforeningen! Folk er ville etter å kjøpe kort!
Hylet fra Nyttingsnes!


Det var bergenseren Stig Øvretveit som innledet storlaks-eventyret i Eidselva. Mens de fleste fiskere måtte køye etter en anstrengende premierenatt uten å ha sett en eneste fisk, uten å kjent et napp, var gledeshylet fra Nyttingsnes ikke til å ta feil av. Men Fiskeguiden fikk ingen kontakt med Øvretveit i morges. Han var sluknet. Sov som en stein etter duellen med storlaksen sin på rundt 12 kilo. Derimot var fiskekompisen Yngve Lokøen våken og kunne fortelle at laksen satt på fjerde kastet, på en tubeflue av Ole Ludvigsen Special.
Som det ofte skjer i Eidselva. Laksen la seg strømmen og gikk ut av Linjehølen. Det var med et skrik han klarte å lande den. Det vil si, det var Lokøen som kleppet den. Til venstre Yngve Lokøen ved Linjehølen.

På kleppesluk


Også Anton Hunskår (bildet)fra Sandane var oppegående. Han tok en tilsvarende 12 kilos laks mens morgensola feide inn over Storhølen, også på Nyttingnes i Eidselva. Den tok en Kleppesluk, en velkjent sluk som brukes i mange elver i Sogn og Fjordane og Møre ogt Romsdal.

Eidselva har ideell vannføring både for flue og mark, mener Lokøen. 7,5 grader var vanntemperaturen i dag.

Kø under Skoltefossen


Under Skoltefossen i Neiden ble laksepemieren markert med fyrverkeri og folkefest. Den erfarne lokalkjente sportsfiskeren Harry Bjørklund var blant de første som landet storlaksen denne sommeren. Fem på halv ett satt laksen på den selvbundne flua, med strategisk valgte innslag av sorte og blå dyrehår, samt røde fibre fra en kassert ullsokk, skriver Aftenposten.

Neiden er en av de aller tidligste lakseelvene i Finnmark. Forholdene nå er ideelle. Fin vannføring og en vanntemperatur på 7,5 grader. I løpet av dagen ble det tatt minst 12 laks i Neiden.


OrklaI Orkla er det tatt rundt 100 storlaks det siste døgnet. Den største veide 18,7 kilo og snittvekten på laksen har vært nesten ti kilo.
Gaula


I Gaula ble det åpningsdagen tatt 40 laks med en snittvekt på 9 kilo. De 8 fiskerne som fikk slippe til under Gaulfossen, tok 15 laks.

Den største laksen i Gaula på premieredagen, fikk Roger Odden på Nedre Løberg, Lundamo. 14,7 veide den og ble tatt på sluk. Morten Merkesdal fra Bærum tok en på 14,6 kilo under Gaulfossen.

Laber start for Nausta, den beste smålakselva i Sogn og Fjordane.


Franskmannen Pierre Guieu, som har fisket under Naustdalsfossen i over 30 år, fikk ingen vellykket start . Tre laks på 3, 3,6 og 4 kilo var ikke mye å skryte av på den eksklusive retten. Men det var også eneste fangsten i Nausta den første fiskedagen. Petter Erdal ( med fiskestanga) og Øyvind Wie fra Førde hadde verken sett fisk eller kjent noe da vi fant dem i sommersola i Lensmannshølen på andre siden under Naustdalsfossen. Vanligvis er det ikke noe fisk ovenfor fossen før rundt 20.juni, men Øyvind Wie mener det er en myte. Det er allerede sett laks gå opp Naustdalsfossen og da mener han det dermed nå står fisk helt til Hovefossen.

Petter Erdal fisker flue, men selv om vanntemperaturen i går var 9 grader, var det vanskelig å reise laksen. – Derfor fisker jeg med småstein, sa han. På fiskespråket betyr det et ekstra hurtigsynkende snøre, blya ned for å komme ned der fisken står. På bildet under ser vi mer ev Lensmannshølen i Nausta.

John Fredriksen og Color Line tungt inne i NaustaDet opprettes nå en stiftelse ”Nausta – ei framtid for villaksen”, med grunneier Arne Grimset som leder. Det skal settes i gang et forskningsprosjekt for å sikre villaksen i den beste lakselva i Sogn og Fjordane, og blant investorene er skipsreder John Fredriksen og Color Line tungt inne i bildet, sier elveeier under fossen, Ellinor Friis til Fiskeguiden. Selvsagt betyr det at investorene også sikrer seg fiskemulighetene på de eksklusive plassene under Naustdalsfossen i årene fremover.Kjempestart i Flekkeelva!Også Flekkeelva fikk en kjempestart. I løpet av de første 12 timene var det dratt på land 20 laks med en snittvekt på 7-8 kilo, forteller Knut David Hustveit. Den minste av laksene veide 5-6 kilo! Kvotebegrensningen i Flekkeelva er nå opphevet. Nå kan du ta så mange laks du vil på døgnkortet ditt!Neiden

Dan Petter Negaard fra Oslo sikret seg sin første laks på flue, en rugg på 8,3 kilo like ved Skoltekapellet i Neiden ved fiskestarten i dag. Laksen ble tatt på en klassisk Thunder & Lightning- lakseflue med enkelkrok nr. 2.0, bundet av Jan Gunnar Furuly.
Altaelva


I Altaelva ble det i natt tatt en laks på 21,7 kilo.

Foto: Eivind Fossheim.

nausta.lensmannsholen2.jpg

nausta.lensmannsholen1.jpg

Kategori: