Fire retters rakefiskmeny av villfanga jølstraaure

Dato: 09.11.15

Jølstramuseets årlige matopplevelse på rakaure består av en fire retters meny på villfanga aure fra Jølstravatnet komponert av
den profesjonelle kokken Kim-Andre Aase.


Den tradisjonelle hovedretten besto av jølstraaure fanga på garn og lagt ned med salt og sukker og litt pepper, som er en litt ny vri av produsenten Finn Årdal.


Rakefisksuppe


Kokken Kim-Andre Aase



Mest overraskende er den varme rakefisk-suppa, som er en ny smaksopplevelse for noen og hver, og i tillegg til øl og akevitt, ble det servert viner som passet til de ulike rettene.
Jølstramuseets meny:

Jølstramuseets rakefiskmeny:


Rakefisksuppa



Den fire retters menyen besto av tygg-lefse av rakfisk, creme fraiche, dil, løk og gulbeta. Videre en luna rakfisk med rødbetpurre, rødbetchips , gressløksmørsaus og sylta rødbeter. Rakefisksuppa var kokt på bein av rakfisk, strimlet med rakfisk, gulrot og purreløk. Hovedretten var tradisjonell rakfisk med rødbeter, rømme , rødløk og hjemmelaga flatbrød og som dessert ble servert karamellisert eplekjekk med kanelvaniljeis.  

Kategori: