Kvinnene inntar også Stjørdalselva

Geir Svestad fra Skatval er  meget godt fornøyd med resultatet av årets fiske i Stjørdalselva, forteller Stjørdalens Blad. Her er han innom på campingen for å si ha det til Gunnar Lerfald, FOTO: ARNULF GRESSETH 

- Det føles litt rart når laksesesongen går mot slutten. Det blir plutselig litt stille her, sier Gunnar Lerfald på Midtkil Camping.

Han har hatt femten timers arbeidsdager ved campingen i sommer.

- Det er tatt litt mindre laks i år enn i fjor, sier børs- og campingbestyreren og fortsetter:

- Det begynte så bra at vi trodde det skulle bli et rekordår. Men i slutten av juli og i hele august ble det et dårlig fiske.

Kvinnene inntar elva

 Men det finnes lyspunkter også. Det er betydelig flere kvinner som har kastet etter laksen i sommer enn i årene før!

-Hyggelig for verten?

-Ja, så klart. De er vel så ivrige som mennene, og jeg tror nok at det etter hvert blir enda flere kvinner som vil fiske i elva, sier han.

Blitt mye Fjordland

Gunnar Lerfald er enslig og er ikke vant til å sette seg til et ferdig dekket middagsbord når han kommer hjem. Og ofte er han ikke hjemme før langt opp i mot midnatt. Da blir det ofte ferdigmat som han spiser ved campingen.  

- Det er blitt mye ferdigmat i sommer, forteller han. Mye Fjordland.

- Laksemiddager?

-Nei, nei. Det har gått på kjøttretter, jeg arbeider med fisk hele sesongen, så jeg velger kjøtt til middag. Og med risgraut til dessert. Den er forresten steika god!

Stående buffet

- Det meste av maten blir inntatt stående.

-Det går mye folk ut og inn her, det er hele tida spørsmål om ett eller annet som de skal ha svar på. Det er ikke ofte en kan sitte i ro. Men mye av kontakten med fiskerne har vært gjort gjennom en lett eim av biffsnadder eller pytt i panne, fleiper han.

Geir Svestad fra Skatval kommer innom for å si adjø for denne sesongen. Han er godt fornøyd med årets fangst i elva. Til sammen har han tatt 10 fisker og har en årsbeste på hele 9,3 kg. Han synes det blir lenge å vente i ni måneder før han kan kaste etter laksen igjen.

Mats Jønsson er Meraker Brugs egen utmarkskonsulent. I begynnelsen av juli tok han årets største laks, en rugg på over 19 kilo. 
        
            (Foto: Erling Skjervold )

Mats Jønsson er Meraker Brugs egen utmarkskonsulent. I begynnelsen av juli tok han årets største laks, en rugg på over 19 kilo.  FOTO: ERLING SKJERVOLD 

Kategori: