Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Hurdalsjøen / Hurdalssjøen 2018

Gjedde: Abbor: Ørret:

0


Flere storørret-stammer!

Den regulerte Hurdalsjøen er 32 km lang og har en maks dybde på 60 meter. Her er registrert 13 forskjelige fiskearter.

Gjedde, mort og abbor er vanligst, men her går storørret på opptil 12 kilo. 1-3 kilo er vanligst, men det blir årlig tatt ørret på over 5 kilo, som lever krøkle, laue og sik.

Vanligvis ligger abborfangstene på 200-400 gram, men er du heldig kan du få abbor på kiloen og enda større.Fritt fiske!

Innsjøen har et såkalt fritt midtparti. Derfor er det gratis å fiske her!
Fiske hele året

Her kan fiskes hele året, men beste fisketiden etter storørret er mai,når krøkla gyter, og i august-september.

Innløpselvene er fredet i oktober.

Viktige gyteplasser for storørret

Hurdalselva med Steinsjøelva (3,5 km) og Høverelva (7,5 km) har de viktigste gyteplassene for storørreten i Hurdalssjøen. Viktige elver er også Gjødingeelva, Hegga, Buråsbekken ( en liten fillebekk, som en av våre lesere kaller den), Bundlibekken Eidsæterbekken og Horna (Nannestad). Det er mulig å fiske etter storørret i Hurdalselva, men det blir ikke tatt mange av dem i løpet av sesongen.

Stor abbor!

Hurdalsjøen har også bra med abbor av tildeles pen størrelse. Mulighet for kilosfisk. For isfiske anbefales bl.a. området utenfor steinbruddet sørvest i sjøen og området fra Hurdalsjøen Hotell til Meieriodden nord i sjøen, forteller Knut Harald Bergem. På det øverste bildet ser vi Tor Frøshaug med sin abbor på 1452 gram som han tok under NM i isfiske på Hurdalsjøen 5. og 6.mars 2005. Foto: Kjell Ivar Bjørn.
De beste gjedde-plassene!

For gjeddefiske anbefaler Knut Harald Bergem området ved utløpet av Gjødingelva og Hurdalselva. Området ved Hurdalselva er naturreservat og viktig rasteplass for trekkfugler. Unngå derfor å fiske her i trekktida tidlig på våren. I Hurdalsjøen foregår det forresten en del utfisking av gjedde med garn i gytetida!

Fiske fra båt

Det er mulig å sette ut båt ved småbåthavna like ved Esso-stasjonen i Hurdal, nord i sjøen Her er det slipp som alle kan bruke mot en liten avgift. Dette burde også være mulig ved andre småbåthavner.
Mange parkeringsmuligheter rundt innsjøen.
Godt isfiske-vann!

Hurdalssjøen skal være en god isfiskeplass selv om det ikke ble de riktig store fangstene under NM i isfiske 5.og 6.mars 2005. Beste junior-isfisker var Emma Dahlen (14) ( bilde nr.2). Foto: Kjell Ivar Bjørn.

Fiskeguidens kjentmann og kontaktmann:

Knut Harald Bergem

Hurdal Verk

2090 Hurdal.

Tel: 63 98 90 71 /415 09 429.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Fiskeregler:


Fylkesfiskeforvalter Kristine Lund

Tel: 22 00 36 61

Faks: 22 00 36 58

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon

Hurdal JFF


Knut Harald Bergem,

tel + 47 97145354,

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort

Fiskekort for dager til 50 kroner, ukrkort til 100 kroner eller sesongkort til 250 kroner, kan kjøpes hos YX i Hurdal, tel 63987364, der du også får fiskeguiden til Hurdal JFF. Her får du også leid bomnøkkelen til veien inn til Fjellsjøen til 60 kroner døgnet.