Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Helgeren / Helgern

Abbor: Ørret: Røye:

0


Storørret!


Storørreten i Helgeren ( 1,9 km2) har en snittvekt på 1-5 kilo og lever av mort, laue, sik og røye. Er du ute etter storørreten, bør du dorge med store wobblere eller ta den ved harving ( marktugge) i mørke høstkvelder! Fra land fisker du best langs nordvestlandet eller fra Brannodden, der også et av røyevarpene ligger. I Sølvvika går det mye og bra stor abbor.
Splake på over 6 kilo!

I Helgeren finnes det også stor splake, en krysning mellom bekkereøye og kanadarøye, som kan bli over 6 kilo. Det er mulig at splaken formerer seg naturlig i vannet.Beste fiskeplassen ligger på på Brannodden, på østsiden av vannet, men prøv også noen kast i innløpselva Gørjabekken og Myrtjernselva som rennet ut av vannet.
Fiske året rundt!


Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Det er tillatt å fiske fra båt, kano og bellyboat i Helgern.


Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.

Informasjon

Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka