Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Kategori:
Den beste lettspinnstanga!

Fiskeguiden har testet den femdelte lettspinnstanga Beastmaster STC 240/270L, til bruk for kastevekter fra 2 til 10 gram, og mener dette er den aller beste av lettspinnstengene for fiske etter Jølstermetoden og med spinnere i elv og vann, både etter ørret, abbor, harr og sik.

Kategori:

Myndighetene konsentrerer innsatsen om å ta vare på de viktigste bestandene og leveområdene deres. I den sammenhengen er ordninga med nasjonale laksevassdrag og laksefjordar viktig. Et program for overvaking av nasjonale laksefjorder og – vassdrag er sett i gang i 2005 med fullt omfang frå 2006, skriver Norske Lakselver.

Kategori:
Din aske kan bli spredd med elven du elsket

Min danske venn og fiskekamerat Ole Palsbøll elsket Jølstra så høyt at hans siste ønske var at asken hans måtte bli spredd over elva den dagen han gikk bort. Dette var elva han var glad i. Dette var elva han nøt sine beste dager og hadde sitt livs største naturopplevelser. Hva var mer naturlig for ham og oss å ta avskjed på denne måten? Våre minner om Ole vil alltid være knyttet til Jølstra, der han løp som en glad gutt langs bredden i duellen med storlaksen på flua. Det var her han fant fiskelykken og meningen med livet...

Kategori:

Den franske motedronningen Coco Chanel var blant de internasjonale berømtheter som vandret langs Årøyelva med sine elskere! Les Øystein Aas sitt foredrag om de utenlandske laksefiskerne i Norge fra 1820 og frem til i dag, som han holdt på et seminar i Trondheim 16. og 17.januar 2006. Her er linken til foredraget som ligger på hjemmesiden til Foreningen Norske Lakseelver. www.norskelakseelver.no

Kategori:
Lag en avstøpning av drømmefisken din!

Vi opplever stadig sportsfiskere som ikke kjenner igjen drømmefisken sin når den kommer som avstøpning på veggen. Bruk proffe folk selv om det koster litt mer. Fiskeguiden anbefaler Ole Geir Schanke i Rindal, som her viser en utstoppet brunørret på 8,5 kilo fra Sunndalsfjella. Slik ser den ut ferdig montert fra Schankes hånd.