Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Kategori:

De fleste av oss kjenner de vanlige standplassene og fisketakene til ørreten i elvene våre, alt etter vann- og temperaturforhold, insektklekking og lysforhold. Som guttunge med rognetroa og en snøretamp på fire-fem meter sendte jeg ofte misunnelige blikk mot sportsfiskeren som med sine kasteevner saumfarte det meste av elva med den lekre Hardystanga og sitt overdådige utvalg av veldresserte fluer. Men heldigvis hadde jeg lært meg egne knep for å lure storfisken på kroken. Lærte meg fort å tenke som en ørret, hvor jeg helst ville vært som en sulten fisk under de skiftende forhold i livsmiljøet som vanntemperatur, vannføring og tilgangen på mat.

Kategori:
Neste sommer tar vi ørreten på tørrflua!
Når jeg ikke vet hva fiskene tar - dun eller klekker - så setter jeg gjerne på en Sail Wing Dun, flua som ikke er annet enn bare noe midt i mellom, skriver André Brun, og oppskriften, ja, den finner du på den gode hjemmesiden hans.

Som mange vet er tørrfluefiske så mye mer enn bare å kaste flue etter vakende fisk. Her er noen tips, teknikker og strategier for nye og erfarne fluefiskere som allerede nå gleder oss til en ny sesong med fluestanga.
Av André Brun

Kategori:
De danske laksekongene i Tana!
Bildene er alle fra Fiskecampen ved Levajok Fjellstue. Den glade gutten med laksen I hendene, er Hans Christian Andersen.

De to danske sportsfiskerne, Hans Christian Andersen og hans fiskekamerat Ole Gamst, har fisket i Tana fra Levajok siden 1963, og markerer dermed sitt 40 års jubileum som Tana-fiskere i år. De to siste årene har de drevet fiskeskole på Levajok Fjellstue fra midten av juni til ut juli. De underviser begge i fiske etter laks med spinner og flue ( ikke på altfor høyt nivå) og guider og ror sportsfiskere på sine beste fiskeplasser.

Kategori:
Verre en minken - Norges beste tørrflue!
sammen med Asbjørn og Runar på en av våre turer inne i Femundmarka.

"Verre enn minken" er verdens beste tørrflue, mente Erling Sand, en av mine aller beste venner som nå er gått bort, 85 år gammel.Han bandt fluer som både den kresne fluefiskeren og den vare harren og ørreten falt for.

Jeg vil påstå at ingen annen flue har gjort hardere innhugg i fiskebestanden her i landet enn denne tørrflua.

Kategori:

Dette er et eventyr, sier Bjørn Vinningland (bildet). Etter at elva ble kalket, spretter det laks over alt. Han venter et kjempeinnsig av laks denne sommeren og med vårt kjennskap til denne elva, er vi ikke i tvil: -

Med normal vannføring, er Bjerkreimselva ett av våre hot’teste tips til de av våre lesere som er i tvil om målet for årets laksefisketur!

Kategori:
Olaf Olsen- en mester med bindestikka
Olaf Olsen ved bindestikka. Laksefluene hans får en stadig høyere samleverdi.( Foto: Eivind Fossheim).

Ingen har bundet flere laksefluer enn Olaf Olsen. Som dreven laksefisker og klepper i Lærdalselva, søkte han også å binde fluer som ikke bare var attraktive for fluefiskeren, men som han visste også laksen ville ta. Olaf Olsen er borte, men de som fremdeles har fluer som han har bundet, bør ta godt vare på dem. De har verdi for samlere.

Kategori:

Målselva seiler opp som vårt stjernetips. Med det eventyrlige laksefiske vi har opplevd tre år på rad, ventes det et knallfiske også denne sommeren. Det finnes ingen kjente momenter som skulle tilsi noe annet. Tvert i mot. Den usedvanlig sterke gytebestanden de siste årene og de gode oppvekstvilkårene for laksungene i elva og ute i havet, tilsier at vi også kommende sommer vil få et kjempeinnsig av laks mot Målselvfossen og de tusenvis av fiskeplassene i dette lange hovedvassdraget og de spennende sideelvene til Målselva.

Kategori:
Røyekongene i Skogseidvatnet
Øverst: Kjemperøye! Trond Johansen med en flott fisk fra Skogseidvatnet.

Det er vår. Det er april. Tiden er inne til å lure kjemperøyene i Skogseidvatnet på kroken! Den smellfeite fisken er drittlei den kjedelige maten av spillfor fra oppdrettsmerdene. Nå jager den etter.

Røyeblinken virker som en magnet. Maggoten på den lille kroken er uimotståelig. Suger gotteriet ukritisk i seg, mens forventningsfulle fiskere i båten over den, er i ferd med å ramle over bord av begeistring.

Kategori:
Slik lurer du storlaksen i Bjøra og Namsen!
De kan så visst smile, sportsfiskeren Laszlo Bene ( til venstre) og roer og guide Bjørnar Breivik, etter sin landing av 18 kilos-laksen på Flasnes-Gømmenvaldet i Bjøra. Foto: Bjørn Tore Ness, Namdals-Avisa..

Selv om fiskestarten i Bjøra gikk på tålmodigheten løs de fire første dagene av sesongen 2003, ble det da tatt laks hver dag. Og laksen var stor. Snittvekta på det første 50 talls laks lå på 11 – 12 kilo!