Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Gåslungen / Nordmarka øst

Abbor: Ørret: Røye:

0


Kjempeplass for fluefiske!


Vær på plass med fluestanga når vulgata-døgnfluen klekker i tidsrommet 10. - 20.juni. På vestsiden ved sundet mot Øyungen er det en drømmeplass!Gåslungen har alt! Her klekker vulga-flua tidlig i juni og her kan du harve med markklysa senhøstes. Frank Hermansen er blant de mange som behersker denne fiskemetoden. Så sent som 21.september tok han en ørret 950 gram ved harving.Dessuten kan du fiske etter røye på kvartkiloen vinterstid. En fin og lett dagstur på ski inn fra Skar i Maridalen.


Gåslungen er et grunt myrtjern med innløp fra både Rottungen og Helgeren. Noen mener ørreten her er noe småfallen, med snitt på kvartkiloen, men mot høsten, i september og oktober, kommer det en god del stor ørret opp fra Øyungen.Ikke dumt å prøve flua eller marken når isen går opp i innoset fra Helgeren.

Fiske året rundt!


Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Det er tillatt å fiske fra båt, kano og bellyboat i Helgern.


Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.

Informasjon

Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka