Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Elvann / Nordmarka øst

Abbor: Ørret: Røye:

0


Ett av de beste fiskevann i Oslomarka!


Elvann er et av de aller beste fiskevann i oslomarka, med muligheter til godt fiske hele året på stor ørret, stor røye og grov abbor.Du bør være lokalkjent. Ellers vil det ta tid å finne fiskeplassene. Sportsfiskerne plages dessuten med at det av og til tappes ned altfor mye.Fiske året rundt!


Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Det er tillatt å fiske fra båt, kano og bellyboat i Helgern.


Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.Harving - en effektiv fiskemetode senhøstes!


På en av sine mange fisketurer tok Rune Hansen 17 ørreter på harving i Elvannet, Langvannet, Nordvannet og Trehørningen i østre del av Nordmarka i september-oktober. Av fangsten hans var 6 ørreter på mellom 1 og 1,4 kilo! Også Stig Werner var på plass. På en tur dit 24.mai, tok han en ørret på 1,25 kilo på mark.
Stor-røye!


Det er sjelden å få røye på stang sommerstid, men Rune Grindal tok en på 800 gram og en på 1,05 kilo på våtflue i Langvannet 9.juni 2001.Andreas Lium tok to ørret på nymfe en av de første maidagene 2001. De veide 600 og 700 gram. 1.juni 2001 fikk Ulf Erik Forsbakk en ørret her på 1,15 kilo, på en myrdøgnflueimitasjon.Kart over røyevarp
Nyere fangstrapporter!

Petter Uggen tok en gyteklar røye på 550 gram og to gjeld-røyer, hver på 400 gram den første helgen i desember 2004.Tilsammen ble det tatt 11 på Elvann denne lørdagen. Ryktet fortalte også at det skulle være tatt ei røye på 1,1 kilo, men denne meldingen ble ikke bekreftet.

Myrdøgnflueklekking!

Det er store forekomster av den vesle myrdøgnflua som svermer i første halvdel av juni. Da bør fluefiskeren være på plass!
Kjempegodt isfiske etter røye!

En gjeng på fire ansatte i OFA tok en kjempefangst på 48 røyer på 200-600 gram under isfiske i Elvann på blink og maggot 19.mars 2003. Elvann ligger en snau times gange fra Hakadal og nærmeste nabovann er Langvann.

Informasjon

Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka