Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Bogstadvannet / Nordmarka

Foto: Lydia Lystad.
Gjedde: Abbor: Ørret:

0


Storørret av Tunhovd-stamme


Storørreten i Bogstadvannet ( 1,1 km2) og Sørkedalselva, som renner inn i vannet, stammer fra utsatt Tunhovd-fisk. Den har en snittvekt på 2-8 kilo og lever av mort og laue.
Bogstadvannet er også kjent for å ha stor abbor og gjedde.

Beste fisketid vår og høst

Her kan fiskes hele året, men beste tiden er etter isløsningen om våren (sluk) og om høsten (harving med mark).Best fiske langs vest- og nordsiden av vannet. Godt isfiske, spesielt i januar.
Prøv også Sørkedalselva. Her er flere fine fiskeplasser for den som er ute med flue og mark


Det er tillatt og absolutt best med fiske fra kano og fra båt uten motor.

Bilde: Tidligere anleggsbestyrer Tin Linderud i OFA prøver flua i Sørkedalselva - fra utløpsosen i Bogstadvannet og oppover.


Må fiskes hardt for å hindre småfallen fisk


Bogstadvannet har tilløp fra Sørkedalselva ( se denne), Åbortjern og Jegerborgsdammen, avløp gjennom Lysakerelva til Oslofjorden

Bogstadvannet ligger 135 m.o.h., er 0,75 km2, 2 km langt og 700 meter på sitt bredeste. Snittdyp 4-5 meter. Lett fremkommelig på småkupert strand, med skog omkring. Regulert.

Bestand av ørret, abbor, gjedde, mort,laue, sørv, niøye og ål. Muligens finnes det også sik. Ørret med snittvekt 1/4 kg, hvit kjøttfarge. Abbor av god kvalitet Økende bestand av gjedde, mort og laue. Må fiskes hardt for å holde fisken stor nok.
Se forøvrig Sørkedalselva.


Fiske året rundt!


Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Det er tillatt å fiske fra båt, kano og bellyboat i Helgern.


Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.

Fangstrapporter

Største fangster 1999: Enno Swets tok en ørret på 3,75 kg på laue 25.05.99

Informasjon

Fylkesfiskeforvalter Kristine Lund

Tel: 22 00 36 61

Faks: 22 00 36 58

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka