Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Oslomarka V

Ørret:

0


Med spinner og sluk etter storfisken!


Er du på jakt etter storfisken i Oslomarka. Prøv da en spinner eller sluk, sier Stig Werner, og gir her våre lesere mange gode råd med på turen inn i sitt skogrike.Spinneren kan være uhyre effektiv i Oslomarka, særlig på dagtid med lett krusning på vannflaten. Bruk en lett spinner, 3 til 6 gram, gjerne med kobberfarget eller mørkt blad og kast langs land, under trær, ved myrtorver og rett ved liljeblader der ørreten i Oslomarka gjerne står. Spinneren er også en meget effektiv abborfanger, og også siken hiver seg over de minste utgavene.
Slukfiske

En sluk imiterer en småfisk, og dermed vil stor fiskespisende fisk være en kategori slukfiskeren kommer i kontakt med. Det er ikke for ingenting at de største fiskene tatt på stang i Oslomarka har en sluk eller wobbler i kjeften.Slukfiske om våren fordrer rolig innsveivning på en kald fiskekropp. Bruk gjerne ”kalde” grønne eller blå farger på sluken i kaldt vann om våren og høsten, for eksempel Lill Auren med grønn flake eller små sildesluker i blå 7 grams utgaver.


Kombinasjoner med kobber, rødt, sølv og svart er effektivt under sommerfiske. ”Plastsluken” Tasmanian Lofty's Cobra har utviklet svært brede og lette ”vinger” som gjør sluken svært effektiv på grunne områder.
Bruk en langkastet og dyptfisket sildesluk når det er vakaktivitet langt ute på vannet og du må kaste langt, eller når det virker livløst og det tyder på at fisken står ved bunn.
I skumringstimen bør du bruke mørke sluker med ”svevende” gange, avfiske området ved å kaste i vifteform, for så å forflytte deg til neste sted. Vær påpasselig med kast langs land, storfisken trekker dit i ly av mørket på jakt etter mat. Legg inn små stopp i innsveivningen da det ofte utløser hugginstinktet.
I Oslomarka kan du ha som grunnregel at sluker opptil 12 gram er førstevalget, men i de store sjøene kan du gjerne prøve tyngre sluker.Fiske året rundt!


Alle over 16 år må ha fiskekort, som gir rett til ett redskap i alle fiskevann.
Oter,gjeddesaks og huggpilk er forbudt.Du kan fiske hele året, bortsett fra elver og bekker og innenfor 100 meter på begge sider av os, der fisken er fredet i hele oktober.Det er tillatt å fiske fra båt, kano og bellyboat i Helgern.


Fiske etter kreps i alle vann, og fiske i laks- og sjøørretelvene, krever eget kort.

Informasjon

Oslomarka Fiskeadministrasjon

Sørkedalen 914

0759 Oslo

Tel: + 47 40 00 67 68

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OFA

Fiskekort

Årskort kr. 340,- for senior, kr. 175,- for pensjonister og uføre, og kr. 395,- for familie/samboer pluss 1 barn under 18 år.Trykk her for å få en oversikt over steder der du kan kjøpe fiskekort for OFA-området i Oslomarka

Kategori: