Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Linkunjávri / Linkunjavvre 2012

Per Erik Anthi med røya på 658 gram. Foto. Tom Hardy
Røye:


Viktor Trosten forteller at 112 deltakere var med da konkurransen ble avviklet for første gang i 2002. I år solgte bygdelaget rett i overkant av 700 biletter. – Siden har værgudene vært med oss og dette har etter hvert blitt en skikkelig folkefest, sier han.


– Maggot og flue, samt godt haill ga meg fangst, smilte Per Erik Anthi, og skottet lurt bort på samboeren. I et par timer måtte han vente i spenning. Austavind og dårlig fiskebitt var vel det som ga ham vinnerlykke på lørdag.


Arrangørstabens Olaf Trosten, Tormod Nilsen og Ànde Trosten var godt fornøyde med oppslutningen.

– Kjempegodt oppmøte og veldig bra vær. At så mange tar turen hit er imponerende, det er jo to-tre mil å kjøre uansett hvilken retning du kommer fra. Hit kommer folk fra Tana og omegn, men også fra Lakselv, Kirkenes og Vadsø møter folk mannsterke opp, uttalte de til sameavisa SAGAT.

Informasjon

Fiskekort

Det var Per Erik Anthi som med denne røya på 658 gram som ble vinner av Holmesund og Gárdak bygdelags isfiskekonkurranse på Liŋkunjávri.

Et premiebord på 106.000 kroner, sosialt samvær og god værmelding fristet rundt et halvt tusen mennesker ut på skuteren lørdag, og få minutter etter at startskuddet smalt klokken 12, var det ikke mange ledige hull å sette ut pilken i.

Kategori: