Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Bunntjernet

Ørret:

0


For tredje gang ble det populære ørretvannet Bunntjernet langs fylkesveg 24 i juli ødelagt av miljøforbrytere. Allmenningen og Romedal og Vallset jeger og fisk er oppgitt, skriver Hamar Arbeiderblad 16.august 2017.


Etter utallige hærverk på damlukene, fotograferte HA 15. mai tjernet fra vannkanten. Tre måneder senere var demningen nok en gang ramponert og tjernet tømt for vann.


Ifølge Atle Stenberg, leder i Romedal og Vallset jeger- og fisk er alt kultiveringsarbeid som medlemmene utfører bortkastet.


– Hva er tankegangen bak slike hærverk? Ingen av oss som brenner for fiske, jakt og friluftsliv forstår hvorfor noen begår slike handlinger, sier Stenberg.


Bevisst tjuvfiske


Driftssjef Jørgen-Petter Nermo i Romedal og Stange Almenninger er overbevist om at gjerningsmennene er utspekulerte. Åpningen av damlukene er nemlig ingen guttelek, tror Nermo.


– Vi har funnet garnpinner til fiskegarn og støvelavtrykk nedenfor dammen. Vi tror gjerningsmennene prøver å fange fisk i garnet når lukene åpnes og vannet fosser ut. Dette er imidlertid svært risikabelt fordi det er store mengder vann som renner ut. Metoden går ut på stenge elva fra dammen med garn, sier Nermo.
Allmenningen anmelder saken til politiet.


Også Stenberg frykter konsekvensene når folk utsetter seg for slik fare.

– Hvem står bak denne kriminaliteten? Bunntjernet er et veldig fint ørretvann med mye, stor fisk. Vannet er lett tilgjengelig langs fylkesveg 24. Om det er noe særlig mengder ørret der nå etter tre tømminger, er vi tvilende til. Kanskje er det noe fisk igjen i de dype kulpene, sier han.


Stenberg sier hærverket på dammen føyer seg inn i rekken av mange andre hærverk og tyverier på allmenningens eiendom, nemlig villmannskjøring på skogsbilveger, innbrudd og skadeverk.


– Kommer Vallset jeger og fisk til å sette ut fisk i framtida?


– Nei, det er liten vits å prioritere Bunntjernet så lenge uvedkommende tømmer dammen for fisk så ofte. Det er liten vits å kaste bort penger, når folk ødelegger. Det er synd, for det var stor ørret i tjernet. Det er bra kvalitet på vannet som renner ut i tjernet og det kan være noe av årsaken. Vallset jeger og fisk har mange andre vann vi kan drive kultivering i. Bunntjernet er et vann som er lett tilgjengelig for allmennheten, avslutter Atle Stenberg.

Informasjon

Fiskekort

Kategori: