Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Pasvikelva / Gjeddekaker

Gjedde: Harr: Abbor: Ørret:

0


Verdens beste gjeddekaker!


Oppskriften på de berømte gjeddekakene til Edith er ikke lenger noen hemmelighet. Nå vil hun dele den med Fiskeguidens lesere, og gir oss den beste oppvartning på sin kafe og campingplass under vår fisketur i Øvre Pasvik.Edith Victoria Randa leier ikke bare ut hytter og kanoer og sykler til de som vil utforske denne villmarka mot Russland. I tillegg til gjeddekaker, er hun også kjent for sine fargerike historier hentet fra sitt liv her inne i de vidstrakte, frodige skogene.


Skal du lage gode gjeddekaker, må du ha gode råvarer. Og gjedda må behandles riktig fra du trekker den på land, sier Edith. Etter å ha tatt ut innmaten, henger du den til tørk slik at slimet renner av og får tørket til skinnet. Deretter legger du den på en avis og fileterer den. Unngå for all del å få slim på fiskekjøttet. Det ødelegger den gode og rene gjeddesmaken, understreker hun.
Etter å ha filetert og renset fisken nøye, hiver hun den opp i kverna. Til gjeddefarsen ( ½ kilo) blander hun så inn rikelig med finmalt, moser løk, tilsetter salt, pepper og muskatnøtt etter personlig smak. Når dette er gjort og farsen er ganske hard, sper hun den ut med litt helmelk, tilfører to spiseskjeer med potetmel og sper den ut med litt mer melk.
Så enkelt er det å lage gjeddekaker, sier hun, og danderer de gyldenbrune kakene med noen skiver agurk og en klatt rømme. Vi nikker. Dette smakte. Enkelt og godt. Når vi tidligere ikke selv har vært så fornøyd med gjeddekakene våre, kan det vel hende at vi ikke har vært påpasselige nok med å unngå å slime til fiskekjøttet for å unngå den streke gjeddesmaken. Men også den finmalte, mosete løken betyr nok mye for helhetsinntrykket, skulle vi tro.
Om du skulle ønske å kontakte Edith – enten det dreier seg om gjeddekaker eller leie av husrom, båt, kano eller sykkel for å fiske og utforske nærmere denne spennende, frodige villmarka lengst mot nordøst i landet vårt, så klikk deg inn på hennes hjemmeside: www.pasvik-cafe.no . Epost-adressen er: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Reportasje: Eivind Fossheim

Informasjon

Fiskeforvaltningen i Finnmark:Finnmarkseiendommen- Finnmárkkuopmodat, Postboks 133, N 9811 Vadsø, tel + 47 09975, Finnmarkseiendommen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Finnmarkseiendommens fiskeforvalter for alle elvene bortsett fra Alta,Tana og grenseelvene, som er fylkesmannens ansvar:

Fiskeforvalter Steinar Christensen tel + 47 09975 / + 47 90 50 33 29, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fylkesmannens fiskeforvaltning:

Fagsjef Harald Muladal, tel + 47 78 95 03 63 / + 47 97 52 67 04, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskeforvalter Morten Johansen ( spes.Tanavassdraget), tel + 47 789 50360 , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort