Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Luovtjohka / Luftojokelva

Ørret:

0


Storvokst ørret som delvis lever av fisk.


Hvorfor fører ikke elva laks?


Av informasjonen om Luftjokelva (på norsk)på denne siden står det at elva har en storvokst ørret og av den grunn har fått terningkast 5 som ørretelv. Jeg lurer på hvor dere har fisket. Jeg bor rett ved elva og har i de siste årene oppdaget at det virkelig finnes storørret i denne elva. Det største jeg har fått i år er: 42 cm, 45 cm, 47 cm og en 49 cm ørreter noe som jeg er fornøyd med.

Denne elva føyer seg i rekken av de få elvene i tanavassdraget som ikke fører laks hvorfor den ikke gjør det vet ikke jeg men vet dere ? spør en av våre lesere på vår side "Hjelper deg...".

Nei, Fiskeguiden aner ikke hvorfor, men kan våre lesere hjelpe?

Vi har ikke fisket i elva, men våre informasjoner stammer sannsynligvis fra fra en eller annen av våre kontakter som har fisket der og som vet mer enn oss om livet i dette vassdraget.

Informasjon

Fiskeforvaltningen i Finnmark:Finnmarkseiendommen- Finnmárkkuopmodat, Postboks 133, N 9811 Vadsø, tel + 47 09975, Finnmarkseiendommen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Finnmarkseiendommens fiskeforvalter for alle elvene bortsett fra Alta,Tana og grenseelvene, som er fylkesmannens ansvar:

Fiskeforvalter Steinar Christensen tel + 47 09975 / + 47 90 50 33 29, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fylkesmannens fiskeforvaltning:

Fagsjef Harald Muladal, tel + 47 78 95 03 63 / + 47 97 52 67 04, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskeforvalter Morten Johansen ( spes.Tanavassdraget), tel + 47 789 50360 , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort

Kategori: