Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Innerdalsåa / Inderdalselva

Laks: NULL Ørret: Røye:

Fisketiden

Den beste fisketiden er fra midtsommers, når storørret fra innsjøen Ulen drar på næringsvandring oppover elva, frem til gytevandringen i september og oktober.


Stor ørret i fiskerik elv


Innerdalselva eller Innerdalsåa kalles den 6,5 kilometer lange strekningen fra samløpet til elvene Berglielva og Håløla, som kommer fra Blåfjellvatna og Lakavatnet, og ned til innsjøen Ulen.
Beste fiskeplassene.


De beste fluefiskeplassene finnes under Granfossen og på strekningen nedenfor. Her er elva 20-70 meter bred og kan under normal vannføring vades over hele området.
Elva har bare ørret av meget god kvalitet.Det er normalt å få ørret fra 500 gram til 1,5 kilo, men fisk på opp til 3 kilo er ikke uvanlig. Mer sjelden kan du få den større - på opptil 8 kilo.
Redskap


Montana nymfe er en glimrende flue i Innerdalsåa. Under nattfiskwe er det tatt mye og stor fisk på den!

Adkomst


166 kilometer fra Namsos lufthavn, 122 kilometer fra Grong stasjon.

Skogsbilvei med bru over Innerdalsåa, ca. 3 kilometer ovenfor utløpet i Lenglingen.

Ørret, røye og lake

Nedenfor brua ved Innerfossen, er elva meget fiskerik med ørret, røye og lake. Ørret på opptil 4 kilo. Ovenfor Innerfossen er det bare ørret, og da i snitt på kvartkiloen.
Prøv å fiske i Håløla, en sideelv til Innerdalsåa. Der går det fisk på opptil 2 kilo! Skraptjønna er heller ikke å forakte. Fisk på halvkiloen er ikke uvanlig.

Dorgefiske i Ulen


Prøv dorgefiske eller stangfiske fra båt i Ulen. Båt med motor kan leies på Samvirkelaget.Innsjøen Ulen huser stor ørret og røye.

Informasjon

Fylkesfiskeforvalter Anton Rikstad

Tel: 74 16 80 60

Faks 74 16 83 39

e-mail:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Norges Jeger- og Fiskerforbund

Endre Alstad 94 57 30 23.

e-mail:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort