Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Glomma (Tynset -Alvdal) 2018

Gjedde: Harr: Abbor: Ørret:

0


Søk til utosene fra sideelvene og til stryk i nærheten av dype høler der fisken finner skjul i en nødsituasjon!


Fra utløpet av Tunna og ned til Steimoen, like nord for Alvdal, slynger Glomma seg gjennom landskapet som en stilleflytende flod. Ved Steimoen blir den grunnere og striere. De fleste steder er elva bare en meter dyp, men her finnes dypere renner på et par meter. Bunnen veksler med sand og mudder, og selvsagt rullestein i de striere strykene.
På hele den rolige strekningen finnes en del storvokst sik, på over kiloen og harr på opptil kiloen. Ørret er det mindre av, men det finnes storørret som fråtser i småfisken.
Gjedda og laken er tallrik og kan bli store. Gjedda kan her bli over 10 kilo. Laken kan bli over tre. Men du kan også treffe på abbor og mort. Problemet i slike flodlignende vassdrag er at det ikke er så lett å lese av elva hvor fisken står. Men en ting er sikkert: Uten en dyp høl eller renner under sterke stryk der fkisken kan gå i dekning i en nødesituasjon, der finner du ingen storfisk.
Har vi noen sikre plasser? Jo, prøv utosene til sideelvene som renner inn i Glomma når gangstiden nærmere seg. Der samles storfisk for å starte sin ferd mot gyteplasser.


Ved utløpskanalen fra Savalen kraftverk kan det til tider stå mye fisk. Spesielt dukker det opp mye stor harr når det går mye vann i kanalen.


I flodliknende elver som her, er det lurt å bruke spinner elloer wobblere, spesielt på våren og forsommeren.


Markfiske kan også være farlig effektivt overfor sik, harr og ørret.


Fluefiske virker håpløst fra land. Her bør man ha båt for å komme ut til vakene.

Ellers bør vi nevne det spesielle sprælefisket etter sik fra vinterisen, med maggot, fjærmygglarver eller mark som agn. Men søk kontakt med en lokalkjent fisker. Uten guiding er dette fisket nyttesløst for ukjente folk.

Informasjon

Fiskeguidens fiskeguide


Fiskeguidens fiskeguide i Atna, Bjørnar Berg


Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bjørnar guider i Hedmark, i områdene Rondane - Atndalen, Folldal, Stor-Elvdal med utgangspunkt i Sollia etter arter som ørret, røye og harr. Området byr på utfordrende fiske i glassklart vann med store sunne bestander av fisk.Fiskere som kommer tidlig i sesongen jakter ørret, de som kommer seint jakter harr. Målrettet fiske etter røye er det forholdvis lite av. Elver
som Folla, Atna, Grimsa, Glomma er hans viktigste guideområde, men han bruker også Vangrøfta, Unsetåa, Renaelva alt etter hva gjestene ønsker.
Han guider også på stillevannsfiske etter ørret på og rundt Hadeland.

Fiskekort