Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Jølstra / Movatnet / Huldefossen 2018

Anna og Matthew Hegreness Foto: Eivind Fossheim
Ørret: Røye:

Fisketiden

Året rundt


Fiskelykke på bryllupsreise under Huldefossen!


Huldefossen kaster seg ut i Jølstra like ovenfor utløpet til Movatnet. Strekningen fra Huldrefossen og ned til Movatnet er en fantastisk fiskeplass for både for fluefiskeren og for den som foretrekker ultralett markfiske. Spesielt utover i juli, august og frem til midten av september er det mulig å ta mye og ganske stor fisk.


Anna og Matthew Hegreness fra New York fikk en eksotisk og romantisk naturopplevelse på sin bryllupsreise til Sunnfjord og spesielt på sitt fiske med guide i Jølstravatnet og i Jølstra under Hundefossen. Tett på naturen der ute i elva fikk hun og kjæresten også oppleve fiskelykken sammen med guiden.


Norsk Fiskesenter, med base i det private Jølstramuseet, tilbyr nemlig fisketurer med guide og fullt utstyr i elv og innsjø og fjellvann, hotell eller hytte i Nord-Europas rikeste ørretvassdrag.
Hvis du ikke har eget fiskeutstyr, kler de deg opp med vadebukser, oppblåsbar flytevest og fiskekort, med stang og snøre og alt som en sportsfisker trenger i sitt møte med fisken i den vestnorske naturen.


Du lærer deg knepene!


Sammen med lokalkjent guide får du innføring i de aktuelle fiskemetodene, og blir loset ut til de beste fiskeplassene og hvordan du best kan lure fisken på kroken, alt etter værforhold, vannføring og temperatur. Du lærer å ta vare på fangsten, rense og filetere fisken og servere den beinfri pannestekt med tilbehør, på vår egen spesielle måte.


Tilbud både for eksperten, nybegynneren og hele familien


Enten du kommer som en dreven fluefisker eller ønsker å lære deg å fiske med flue, er du velkommen til et eksotisk møte i Jølstra sammen med guiden til fiskesenteret på Vassenden.


Om du ikke lykkes med flua, bruker vi sluk eller spinner eller du får en innføring i vårt spesielle ultralette markfiske som imiterer en klekkeklar insektlarve.


Ørretfiske for barn under trygge fohold.


Det er ikke bare fiskeekspertene som får guide-hjelp.
De tilbyr en opplevelse for alle, enten du kommer alene eller sammen med kona eller ektemannen. Dessuten har de spesialpriser for barn fra 7 til 15 år som fisker sammen med mor og far og guiden under fullstendig trygge forhold.


For en gutt eller jente i denne alderen, er det opplevelse i seg selv å stå der ute i elva med vann til livet og kaste mot vakende ørret under trygge forhold.


Om du får fisk? Javisst. Norsk Fiskesenter har som den eneste fisketurisme-bedriften fangstgaranti for ørret på kvartkiloen. Lykkes du ikke, får du pengene tilbake!
I utløpet av Jølstra til Movatnet er en fin fiskestrekning. Foto: Eivind Fossheim.I Movatnet og ned mot Brulandsfossen finnes det en stamme av storørret som går opp i Jølstra for å gyte.

I tillegg til den vanlige ørretbestanden og storørreten, finnes her også en planktonspisende ørretbestand som stammer fra Jølstravatnet.


I Movatnet er det også en del røye som trolig storørreten lever av.

Informasjon

Huldefossen Grunneigarlag


Terje Hagen,

Sunde,

N-6800 FørdeNorsk Fiskesenter AS


N-6847 Vassenden i Jølster

tel+47 911 39 552

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort

Huldefossen Grunneigarlag selger fiskekort for Movatnet og oppover på vestsiden Jølstra, mens grunneieren Ole Johan Åsen selger kort for sin eiendom på østsiden av elva.


Fiskekort kan kjøpes hos:

Norsk Fiskesenter,
Jølstramuseet,
6847 Vassenden i Jølster
tel + 47 911 39 552Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.