Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Ådalselva

Gjedde: Abbor: Ørret:

Fisketiden

Beste fluefiske i juli og august.

Mange fluefiskere liker Ådalselva, og beste fisketiden er juli-august. Dessuten foregår det en del sikfiske med flue fra båt. Sikbestanden har økt voldsomt og dominerer mesteparten av vassdraget.


Ådalselva renner ut fra Sperillen og ender opp i samløp med Randselva midt i Hønefoss. Herfra og ned til Tyrifjorden, kalles vassdraget for Storelva.
Ådalselva har mange fine strekninger for fluefiske fra utløpet til Sperillen og helt ned mot Semmen.


Alle fossefall er bygget ut!

Ådalselva er 2 mil lang og har et samlet fall på 82,5 meter. I sitt løp fra Sperillen, passerer vannet Brattlifoss, Hensfoss, Hofsfoss, Folefoss og Hønefoss, der samlige fosser er utbygget.

Steikefisk!

Sperillens opprinnelige avløpsos er Kongsstrømmen, men reguleringsdammen for Sperillen ligger noen kilometer lenger nede, ved Killingstrømmen.Ådalselva har ørret, sik, abbor, brasen og ørekyte. Ørreten har en vanlig med snittvekt på 150 -200 gram, siken 125 gram. Brasen er relativt stor, men benyttes kun til krepseåte.Du kan også få stor abbor.Her finnes abbor på over kiloen.

Fisketrappa fungerer bra

Fisketrappa i Killingstrømmen ved utløpet av Sperillen, fungerer bra.Fiskeforvaltning:

Fiskeforvalter Erik Garnås

Miljøvernavdelingen

Fm-Buskerud,

Postboks 1604,

3007 Drammen

Tel: 32 26 68 07 / 41 10 07 32

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon

NJFF Buskerud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Kart over fiskeplasser på Ringerike

Fiskekort

Ådal Elvelag selger fiskekort for det meste av strekningen fra Hen til Killingstrømmen.


Fiskekortsalg på Shell-stasjonen Hallingby, Kro 68, Coop Hallingby og Hallingby Kiosk. Selvbetjeningskasse ved Killingstrømmen.


Ådal Jeger- og Fiskeforening disponerer fisket ved Eriksplassen, på vestsida av elva ca. 5 km nord for veikryss ved Skollerud. Selvbetjeningskasse for fiskekort på stedet.

Kategori: