Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Steinsfjorden - 2017

Manual Schrants viser her frem sin største gjedde i 2006. Den var 1,25 meter lang!
Gjedde: Abbor: Ørret:

Fisketiden

Hele året.

Fritt fiske.


§ 1.Redskap


Det er kun tillatt å bruke stang, pilkestikke og håndsnøre med sluk, flue, krok med agn, utrigger (planer boards), djuprigger, bunnsatte garn, teiner. Storruse med og uten ledegarn er forbudt. Flyteline (krok/agn), oter, slukoter og hoggpilk er forbudt. Flytegarn eller garn som ikke er satt langs bunnen, er forbudt med unntak for Steinsfjorden.

§ 2.Dorging


Dorgefiske er tillatt med inntil 4 stenger eller snører per båt, inkludert djupriggere og utriggere. Tillatt redskap er en sluk (wobbler, spinner, o.l. krokredskap) per snøre, dvs. totalt fire stk. snører per båt. Maksimum avstand til brett skal ikke overstige 30 m. Planer boards (utriggere) må ikke brukes slik at de er til sjenanse for annen båttrafikk eller annet fiske.

§ 3.Garn<(/h1>
I Tyrifjorden er garnfiske ikke tillatt fra 1. april til 20. mai. I Steinsfjorden er garnfiske tillatt hele året. For fredningssonene gjelder egen fredning for garn (ref. § 4).
Garn skal være satt langs bunnen med maksimum høgde 2 m. Maksimum lengde på en garnlenke er 50 m. Garnlenkene må ha en avstand på minst 50 m fra annen garnlenke. I Steinsfjorden er flytegarn med maksimal høgde inntil 6 m tillatt.

§ 4.Fredningssoner


Det er til enhver tid forbudt å bruke annen redskap enn stang og håndsnøre nærmere elve- og bekkeos enn 100 m.


§ 5.Minstemål


Tyrifjorden/Steinsfjorden.
I Tyrifjorden og Steinsfjorden skal fanget ørret som er mindre enn 50 cm fra snuten til halefinnens midterste stråler, straks settes ut igjen uskadd.


Nye fiskeregler fra 1.januar 2017


Norges beste fiskeplass etter gjedde og abbor!
Steinsfjorden er en av de aller beste norske fiskeplassene for gjedde og abbor. Med sitt gode østnorske sommerklima, sin sentrale beliggenhet bare en halvtimes biltur fra Oslo og sitt vakre og vide fjordlandskap, er innsjøen et populært reisemål for utenlandske sportsfiskere. Bare de utenlandske fiskerne til Erling Elsrud tar tilsammen over 1000 gjedder og en mengde abbor på opptil 60 cm hver sommer. Av fangsten til de de mange tyske og nederlandske sportsfiskerne, blir ni av 10 gjedder satt levende tilbake i innsjøen.Fiskeguidens kjentmenn Johnny Braata ( til venstre) og Jon Kjelland. Foto: Eivind Fossheim


Fiskeguidens kjentmenn i Tyrifjorden og Steinsfjorden, Johnny Braata og Jon Kjelland, er her klar for den store internasjonale dorgekonkurransen 11.mai 2009.De kan det meste som er verdt på vite om fiskeplassene her.

Johnny Braata - tel + 47 90 95 26 33

Jon Kjelland - tel + 47 91 72 17 99


Vær på plass like etter isløsningen!


De mest smarte fiskerne er på plass fra isløsningen, men den beste tiden er i mai og i første halvdel av juni. Da er den store hunngjedda og alle de mindre hanngjeddene skrubbsultne etter bryllupsfeiringen inne på grunna. Som en ubåt i kamuflasjedrakt siger den etter gytingen ut igjen på dypere vann på jakt etter bytte. Som en spent stålfjær står den i sivkanten ute i maribakken , klar til å kaste seg over og sette sine sylhvasse tenner i den første fisken eller wobbleren som viser seg.

Og reaksjonen kommer like raskt som angrepet. I samme øyeblikk som den kjenner stikket av kroken, gjør den et slag med sporden.Du gjør et lynraskt tilslag. Smøret raser ut så det hviner fra snella. Så går dyret i luften så vannspruten står. Du senker stranga for å unngå at den kutter sena og duellen er i gang.
Gode wobblere for fiske etter gjedde og noen effektive jigger for den som søker storabboren.Foto:Eivind Fossheim


Gjedda følger småfisken!


Den store gjedda og abboren finner du vanligvis på varierende dyp, alt etter hvor småfisken går. I den varmeste sommertiden står den gjerne ved bunnen på dypt vann og sturer, men så snart vannet blir kjøligere igjen i slutten av august, i september og oktober, er den på farten igjen de frie vannmassene på jakt etter mat for å bygge seg opp til ,en lang og rolig vintertid. Da kan du treffe den overalt hvor den finner mat. Kaster du fra land eller båt, så kast alltid mot vinden. Gjedda står i lovart , med blikket vendt mot vind og strøm.


Gjedda kaster seg over det meste som rører seg!


Mange fisker først etter abboren og går deretter over til å benytte abboren som agn for å fiske etter gjedda. Abbor er et kjempegodt gjeddeagn, men mange foretrekker wobblere, fra de små abborliknende modeller til de store og glorete dingsene. En matsugen gjedde kaster seg over det meste som rører på seg ute i området ved maribakken og i de frie vannmassene utenfor.


Gjeddefiske i Steinsfjorden, etter storørret i Tyrifjorden.


Skal du fiske i Steinsfjorden eller Tyrifjorden, må du leie deg en på minst 15 fot med påhenger og variere fiske ved å kaste etter abboren og gjedda i Steinsfjorde, for så å gå ut i Tyrifjorden og dorge etter den store fjordørreten, storgjedda og den grove abboren som fråtser i sik og krøkle på sin vandring langs landet fra Tyristrand og opp mot utløpet av Sogna.


Mens du i Steinsfjorden nesten er garantert å få en gjedde på kroken daglig, må du være langt mer tålmodig når du dorger etter storørret i Tyrifjorden.

_

Nå kan du fiske fra båt hele Storelva opp til Hønefoss sentrum!


Fra Tyrifjorden kan du nå kjøre med båt hele Storelva opp til Hønefoss sentrum. Elvestrekningen er merket og ved Glatvedt under Hønefossen kan du legge til ved ny brygge midt i byen.


I Storelva, fra samløpet til Randselva og Ådalselva under Hønefossen, kan du fiske fra båt og land både etter gjedde og abbor hele sommeren, mens du fra først i august kan du dorge eller kaste etter storørret, som går opp opp Storelva og videre opp i Randselva for å gyte. Hver høst, frem til fredningstiden 1.oktober,blir her tatt fisk på over 10 kilo
Enten du setter kurs for Steinsfjorden for å dorge etter gjedde og abbor eller du jakter på storørreten og storgjedda i Tyrifjorden, garanterer vi deg en fin opplevelse. Du rekker mye på en dagstur, og er du gira for en ukes fiskeferie, kan du ta inn på komfortabelt hotell, et rimeligere gjestgiveri eller leie deg en båt og en hytte der du kan lage din egen mat og stelle deg selv.


Mye rart i skrinet til Morten!Morten Opsahl. Foto: Eivind Fossheim.Her finner du mer info om Mortens fiskeerfaringer

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
tel + 47 92 82 09 74.


Gjeddevann i stjerneklassen!Jon Kjelland med en 6 kilos gjedde. Foto: Eivind Fossheim


Steinsfjorden er kjent som et glimrende gjeddevann. Her finnes en god del ørret og mye abbor, også abbor på over kiloen.

Steinar Unnestad fra Drammen er en av storfiskerne. Hans pers er på 15,4 kilo tok han lørdagen før 27.april 2004.


Steinar Unnestad tok storgjedda på trolling på ca. fem meters dyp mellom Garntangen og Statoil-stasjonen på Vik.

Steinar Unnestad har fisking som den store hobbyen, og det er ikke få timer han har i båten. Og hvilepausene tar han i bagasjerommet i varebilen.

På én og samme dag halvannen uke før fikk han 37. Alle ble sluppet ut igjen.

- Jeg beholder bare fisken når jeg trenger den til mat, men ellers slipper jeg den ut. Jeg hadde også kommet til å la storgjedda på 15,4 kilo fortsatt ha et liv i fjorden, men den var så skadet fra før at det var best at den fikk slippe nå, sier Steinar Unnestad.


Det er viktig at storfisken, som er en solid «beiter», får leve. Ved at den tar for seg mye av småfisken er den med på å sikre bestanden, og det er viktig.


Steinsfjorden har forbindelse med Tyrifjorden gjennom sundet ved Sundvollen.


Fiskeforvaltning:

Fiskeforvalter Erik Garnås

Miljøvernavdelingen

Fm-Buskerud,

Postboks 1604,

3007 Drammen

Tel: 32 26 68 07 / 41 10 07 32

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon

Linker til blogger og hjemmesider:


www.gjeddefiske.no
www.gjeddefiske.com

www.polydesign.no


Andre gode norske gjeddefiske-plasser:
Øyeren

Akersvannet

BorrevannetOvernatting:
Utvika Camping


post@utvika-no

tel + 47 93 24 62 30 for leie av hytte og båt for fiske i Tyrifjorden og Steinsfjorden.

Utvika Camping kan tilby Fiskeguidens lesere en båt i 6 dager for kr. 3000,- + bensin. Dette blir kr. 500,- per dag. Hvis noen ønsker å leie for en dag eller to så gjelder de prisene vi har (se www.utvika.no). Dette pga at det er en del arbeide med klargjøring og instruksjon før de reiser ut og fortøyning når de er ferdige. Når det gjelder priser på hytter er det prisene som står på hjemmesiden som gjelder. Vi anskaffer to ekkolodd før denne sesongen, disse kan leies for kr. 100,- per stk per dag.


Sundvolden Hotell, 3531 Krokkleiva, tel + 47 32 16 21 00

Frøhaug Gård, Røyseveien 531, N-3530 RØYSE, tel + 47 32 15 71 09.

Utøya, Utstranda 345, 3531 Krokkleiva, tel + 47 32 16 06 02
Stenmalen, Holeveien 1472, 3531 Krokkleiva, tel + 47 32 16 10 00

http://www.uberola.blogspot.com

http://www.uberola.blogspot.com

http://www.team-beast.blogspot.com/

http://www.glb.no/

http://www.fish-forfun.blogspot.com/

http://www.fonnaas.com/lunar.asp

http://www.wolfcreeklures.com/

* http://www.andreelures.se/
* www.glures.com
* http://manhoods.blogspot.com/
* http://pikopath.blogspot.com/

Fiskekort

Fritt fiske.


Ingen fiskekortordning


Deler av Steinsfjorden og Tyrifjorden ligger i Ringerike kommune. Det er ingen fiskekort-
ordninger her, men det praktiseres fritt fiske fra båt.


Alle krepsefiskere må registrere seg innen 1.august
Steinsfjorden er kjent for sin bestand av kreps. Alle som ønsker å krepse må registrere seg i krepseregisteret hos Steinsfjorden fiskeforening, der fristen er 1.august. Telefon 478 15 675.