Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Hein-vassdraget

Ørret:

0


Svartevasstjørn-Ossjøen

Fra Hein-vassdragets startpunkt i nord,Svartevasstjørn ( 1243 m.o.h.)til samløpet med Lågen, kilometer ovenfor Ossjøen (951 m.o.h.), er det 4 mil og en høydeforskjell på 292 meter. Mye av oppstigningen skjer fra Ossjøen til Nedre Hein.Bortsett fra noen ulendte partier i de nedre strykpartiene, er det et lett terreng å gå i.
Svartevasstjørn har avløp til Svartevatnet. Herfra følger vi elva videre ned i Dragøyfjorden og Storekrekkja, begge dype og kalde innsjøer med tynne fiskebestander. Videre nedover møter vi derimot grunne og fiskerike vann som Veslekrekkja, Båstjørn og Heinungen, inntil elva faller ut i Øvre Hein og videre ned i Nedre Hein.En av de aller mest populære sportsfiskeplassene finner du på elvestrekningen fra Øvre Hein til nedre Hein. Der kan du treffe storfisken.


Fra Store Selstjørn renner et lite fiskerikt vassdrag ned i Nedre Hein fra vest. Prøv det!
Gjennom den reguleringsødelagte elvestubben Sleipa, kommer Halnevassdraget inn i Øvre Hein.
Mye av stigningen finner du på den første etappen fra Ossjøen og opp til Nedre Hein.Der går elva i viltre stryk til den roer seg de siste kilometerne før samløpet med Lågen.
Fiskeforvaltning:

Fiskeforvalter Erik Garnås

Miljøvernavdelingen

Fm-Buskerud,

Postboks 1604,

3007 Drammen

Tel: 32 26 68 07 / 41 10 07 32

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon

Fiskekort

Kategori: