Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Djupa

Ørret:

0


Årlig fangst på 2-3 tonn førsteklasses ørret!

Langesjøen er 12 km lang og dekker et areal på 10,76 km2. Den er grunn med et maks dyp på bare 16 meter. Innsjøen er fiskerik. Her blir årlig tatt mellom to og tre tonn ørret, der det meste går til rakfisk.
Langesjøen har tilløp fra de grunne og svært fiskerike Langesjøtjernet ( Langesjøtjørni) og Flotatjern ( Flotatjørni).Sørvest og vest for Langesjøen er det innløp fra en rekke småvann som Torjusttjørna, Veisettjørna, Lomavikan, Brutjørn, Bakkatjørna og Kleivhovdtjørn, alle sammen fiskerike vann med stor ørret.


Ved Hansbu, øst for Rauhelleren, renner Djupa ( 7 km) ned i Geitsjøen. Tidligere rant vannet fra Tinnhølen til Djupa gjennom en kanal, men den er nå tilbakeført sitt opprinbnelige løp til Bjoreio.Fra Bakkatjørn, innerst i Djupa-vassdraget og ned til Geitsjøen, en strekning på 26 kilometer, er det en høydeforskjell på bare 103 meter. Derfor er lettvinn tilgang til alle fiskeplassene.Geitsjøen er grunn og fiskerik. Den er 3,16 km2.
Deltaet i utløpet av Geitsjøen, der Djupa faller ut i Lågen,kalles Djupestubben. Dette er en god fiskeplass og et gammelt vadested. Øverst og nederst i Djupa står mye stor fisk, mindre fisk ellers i elva.
Sømme-kulpen


Sømmekulpen er en stor og vakker høl, den siste før Djupa går inn i noen bratte partier. Får du småfisk her, er der ingen store. Først når den inntar hølen, er småfisken borte. Storfisken har prioritet både på standplassen og på maten som kommer seilende med strømmen eller på fortommen til sportsfiskeren.

En av de beste fiskeplassene på Hardangervidda

Høljabu ligger i utoset fra Langevatnet og Skrykken, med fine høler nedover mot Djupestubben, en av de beste fiskeplassene på Hardangervidda. I sin bok om "Sommerfiske på Høljabu" forteller forfatteren Johannes Dahl at han sammen med broren Knut mest fisket fra Slagsvollstryken til Djupestubben, eller de gikk til Langesjøosen og fisket oppover i Djupa.Fiskeforvaltning:

Fiskeforvalter Erik Garnås

Miljøvernavdelingen

Fm-Buskerud,

Postboks 1604,

3007 Drammen

Tel: 32 26 68 07 / 41 10 07 32

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon

Fiskekort

Kategori: