Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Brutjerna

Ørret:

0


Årlig fangst på 2-3 tonn førsteklasses ørret!


Langesjøen er 12 km lang og dekker et areal på 10,76 km2. Den er grunn med et maks dyp på bare 16 meter. Innsjøen er fiskerik. Her blir årlig tatt mellom to og tre tonn ørret, der det meste går til rakfisk.
Langesjøen har tilløp fra de grunne og svært fiskerike Langesjøtjernet ( Langesjøtjørni) og Flotatjern ( Flotatjørni).
Sørvest og vest for Langesjøen er det innløp fra en rekke småvann som Torjusttjørna, Veisettjørna, Lomavikan, Brutjørn, Bakkatjørna og Kleivhovdtjørn, alle sammen fiskerike vann med stor ørret.Ved Hansbu, øst for Rauhelleren, renner Djupa ( 7 km) ned i Geitsjøen. Tidligere rant vannet fra Tinnhølen til Djupa gjennom en kanal, men den er nå tilbakeført sitt opprinnelige løp til Bjoreio.Fra Bakkatjørn, innerst i Djupa-vassdraget og ned til Geitsjøen, en strekning på 26 kilometer, er det en høydeforskjell på bare 103 meter. Derfor er lettvinn tilgang til alle fiskeplassene.

Geitsjøen er grunn og fiskerik. Den er 3,16 km2.
Deltaet i utløpet av Geitsjøen, der Djupa faller ut i Lågen,kalles Djupestubben. Dette er en god fiskeplass og et gammelt vadested. Øverst og nederst i Djupa står mye stor fisk, mindre fisk ellers i elva.
Fiskeforvaltning:

Fiskeforvalter Erik Garnås

Miljøvernavdelingen

Fm-Buskerud,

Postboks 1604,

3007 Drammen

Tel: 32 26 68 07 / 41 10 07 32

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon

Fiskekort

Kategori: