Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Kalandsvatnet 2018

Kalandsvatnet
Ørret: Røye:

Fisketiden

Kart over Hordaland fylkeFiskekort dagskort 50,- , sesongkort 200,- , båtleie 100,- døgn, kontant betaling. Båt til selvbetjening langs Osveien, båtutleie hos Roy Bremar 1 båt, og Solveig Lilletvedt 3 båter m redningsvester for alle str.


Fisk på opptil kiloen!

I Kalandsvannet har grunneierne drevet omfattende utfisking. Resultatet begynner nå og vise seg i form av større og finere fisk. Her er tatt fisk opp mot kiloet. Du kan få ørret, røye, ål og karuss.I Klokkarvatnet (som er utløpet av Kalandsvatnet) er det ikke gjedde, den finner man derimot i Stendavatnet, som heldigvis ligger i et annet vassdrag. Det er svært viktig at man ikke bruker fiskeredskap fra Stendavatnet og deretter i de to andre vannene, for å hindre smitte med gjedde-egg. Samme gjelder for garn, som må være helt rene før de, etter avtale, kan settes i Kalandsvatnet.


Ål er det enda i Kalandsvatnet, men den er fredet og kan ikke fiskes etter eller settes ruser. Kalandsvatnet ønsker derimot gjerne kontakt med personer som er interessert i å delta i oppfiske med garn og ruse om høsten, og sammen med våre dedikerte grunneiere delta i utveksling av fisk til andre småvatn i Bergensområdet.Bildene ble tatt av Bergens Tidende da laget fikk sin nye båt av Bergen kommune i 2016Foto: BT.Snittstørrelsen på ørreten øker!


Snittstørrelsen på ørreten i vatnet er allerede økt fra 200 til 250 gram i løpet av noen få år, og på garn er det tatt ørret på 2 kilo.

I tillegg til ørret og røye, er det mye stor ål, og store mengder karrus, i sin tid satt ut av munkene på Lysekloster.Fiske fra båt

Grunneierlaget selger fiskekort og leier ut fire båter. Du må nemlig bruke båt her, for å unngå tråkk på innmark og i hagene til folk, men det er lov å bruke både stanhg, dorgesnøre eller oter. Vil du sette garn, er også det mulig etter avtale med grunneieren.

Informasjon

Kalandsvannets grunneierlag SA


Solveig Lilletvedt. leder.Hva trengs for å kunne fiske i Kalandsvannet?


Det anbefales å ta med egne vester, husk påbud om bruk av vest i båt. Grunneierlaget har noe vester til låns.

Her kan du ringe og bestille båt, eller bare møte opp og se om båtene på adressene er ledige:

Roy Bremar, Kismulveien 117, mobilnr 47614689 / privat 55119358

Solveig Lilletvedt, Kismulveien 63, mobilnr 48056594 / privat 55915787

I tillegg har Grunneierlaget en båt for selvbetjening som ligger på Sandven, like før Kaland Skole. Der står et skilt med info om båtutleie og betaling.

Fiskekort

Kalandvatnets Grunneigarlag

Kalandsvannets Grunneierlag selger fiskekort til Kalandsvatnet, og har båter til rimelig leiepris for hele dagen. Barn under 16 år kan imidlertid fiske gratis.


Fiskekort dagspris kr 50,- Sesongkort kr 200,- Båtleie kr 100,- for hele dagen.Roy Bremar, Kismulveien 117, mobilnr 47614689 / privat 55119358

Solveig Lilletvedt, Kismulveien 63, mobilnr 48056594 / privat 55915787

Kategori: