Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Bøelva 2014

Laks: Gjedde: Ørret:

Fisketiden

Laksefisket i øvre deler av Skiensvassdraget avsluttes 30.september. Sammenliknet med resten av landet er dette en svært lang fiskesesong, men det tar og tid for laksen å vandre hele veien gjennom Nordsjø og opp i gyteelvene, Bøelva, Heddøla og Tinnåa.


Etter 30.09 er det ikke lov å fiske hverken etter laks eller innlandsfisk på lakseførende strekning i Skiensvassdraget inkludert Bøelva, Sauarelva, Heddøla, Tinnåa, Bliva og Falkumelva frem til januar. Vi går inn i gytetida for laks og sjøørret og det er viktig at denne flotte fisken får fred til å gyte og legge grunnlaget for fremtidige generasjoner.


For Skiensvassdraget nedenfor Skotfoss avsluttes fiskesesongen 31.08 og i Herrevassdraget 15.09.


Bøelva tilhører Skiens-Telemarkvassdraget og renner ut i Norsjø ved Gvarv.


Elva er delt i tre soner med flere gode fluestrekninger, men også mark- og slukfiske. Det meste av laksen blir likevel tatt på flue.

Mulighet for ørret på over halvkiloen!

Bøelva er stedvis ei bra ørretelv, skriver Knut Harald Bergem. Deler av elva er riktignok noe overbefolket, men i andre områder er det gode muligheter for fisk på over halvkiloen. Slik var det i i hvert fall i 1998 da jeg studerte i Bø og fisket mye i elva, skriver han.


Markfiske fra Folkestadbrua og nedover

Bergem anbefaler lett markfiske fra Folkestadbrua og nedover tidlig i sesongen. Flere av mine ørret på over halvkiloen, hadde mindre ørret i magesekken. Derfor burde man prøve noen wobblere i ørretfarger, mener han.Mye av fisken i elva har desverre mark i kjøttet.Gjeddefiske med fluestang!

Forsøk fluefiske etter gjedda i ei evje et par kilometer vest for Gvarv. Gjeddene er ikke så store, men lett å få kontakt med, skriver Bergem.

Informasjon

Fiskeforvalter Finn Johansen

Gjerpensg.14

3708 Skien

Tel: 35 58 61 58

Faks: 35 53 07 73

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort

Kategori: