Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Hagnesvassdraget / Hagneselva 2015

Foto: Tore Flåten.
Laks: Sjøørret:

Fisketiden

Laks 15.08 - 10.10

Sjøørret 15.08 - 10.10Laks og sjøørret på ettersommeren og høsten

Hagnesvassdraget er landets seneste lakseelv med mulighet for fiske etter laks og sjøørret frem til 10.oktober. Dette er en sein flomelv med mye laks, som betyr at det beste fisket foregår med mark under seinsommer- og høstflommene.
Hagneselva springer ut fra Goksjø og utgjør de første par kilometerne grensen mellom Andebu og Hedrum kommuner. Elva går sammen med Svartåa, fortsetter inn i Hedrum kommune for å ende ut i Åserumvannet, som gjennom Sundet i Hedrum løper ut i Numedalslågen.
Nedre del av Hagneselva renner gjennom et kulturlandskap med en bunn av leire. Siden går den over i skogsterreng, med bunn av stein og fjell, med flere mindre fosser.
Elva er 10-15 meter bred til den renner ut i Åserumvannet, der det finnes både laks og sjøørret, som går opp i Hagneselva på ettersommeren og høstenKøbenhavnhølen!


Københavnhølen ( øverste bildet) ligger nedenfor Skolisvingen og utløpet av Svartåa. Dette er den mest populære hølen for klassisk fiske. En høl som holder mengder med fisk spesielt med lite vann hvor fisken blir stående for å vente på vann i sideelva Svartåa som kommer inn i Hagnes noen hundre meter lenger oppe. I tranga øverst kalt "Kjettkøbenhavn" kan det til tider være "alaska"! (Foto: Tore Flåten).

Guide nødvendig!

Er du ikke kjent i vassdraget, lønner det seg absolutt å bestille en lokalkjent guide som kjenner fiskeforholdene godt. Det gjør Arild Lie Jonsmyr i Waterproof Flyfishing, som beregner seg 200 kroner pr påbegynt time. Ring ham tel 909 707 03 begin_of_the_skype_highlighting              909 707 03      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              909 707 03      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              909 707 03      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              909 707 03      end_of_the_skype_highlighting etter kl.1600 og avtal tid. Du sparer en masse tid, lærer å lese elva og får en hyggelig tur sammen med en kjempefin fiskekompis, lover vi deg.

Adkomst:

Fra Oslo tar du av E-18 mot Sandefjord og følger skiltene mot Andebu / Kodal og videre mot Åsrum.
Skolifossen


Skolifossen, bilde nr. 3, er den klassiske fiskers eldorado. Det du ser til venstre i bildet er Stampøya. Løpet på vestsida har Stamphøl´n, og den er ikke et hakk dårligere. Kanskje bedre. På toppen ovenfor øya stiller det seg ofte mye fisk og kan være god for en fluefisker. Spesielt godt med sjøørret på oversida.


Informasjon

Mer in formasjon:


Grunneiernes fiskeforening for Andebu og Hedrum

Arild Jonsmyr, tel + 47 909 70 703

Neri Horntvedt Thorsen, tel + 47 994 44 509Waterproof Flyfishing


Fiskeforvalter Arne Christian Geving,br>
tel + 47 33 37 23 51

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort

Fiskekort kan kjøpes på Shell stasjonen i Kodal eller på Holmen Gård. (første gårdsbruk vest for Holmen bru.


Gyldig kvittering for innbetalt fiskeravgift til Staten skal alltid og fremvises ved kjøp av fiskekort.Priser 2010:

Døgnkort kr. 250,-, årskort kr. 600,-Ved kjøp av fiskekort vil du få utlevert gratis desinfeksjonsutstyr.


Fangstrapport leveres på Shell stasjonen i Kodal eller Holmen Gård, sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på tekstmelding til tlf 99444509.


Ved innlevert av fangstrapport skal du ha tilbakebetalt depositumet på kr. 100.


På plasser i vassdraget hvor det kan bli folksomt skal fisket være rullerende. Fiske fra bruer er forbudt.


Fiskerne oppfordres til å sette ut igjen all hunnfisk over 65 cm.