Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Borrevannet

Gjedde: Abbor:

0


Undervurdert gjedde- og abborvann!


Borrevannet strekker seg fra Falkensten i nord til Vassbonn ved Borre sentrum. Avløp til Falkenstenelva.

Vannet ligger 9 m.o.h., er 2 km2, 4,5 km langt og 830 meter på sitt bredeste. Det er et grunt vann. Snittdybden er 7,1 meter. Største dyp 15 meter. Det er omgitt av fjell og innmark, meget sumpig terreng. Rikt fugleliv.Vannet er på ingen måte tilrettelagt for fiske, slik som Akersvannet, men det er kanskje dette som er grunn til at det er et så bra gjeddevann. For her er det virkelig muligheter for å ta storgjedda, men da er du helt avhengig av båt. Riktignok har vi vært bortpå noen svære gjedder fra land, men det har begrenset seg til laueleiken i mai/juni. Også Borrevannet er et fuglereservat der det kun er tillatt med elektrisk båtmotor.


Vanskelig vann å dorge i


Det kan være ekstremt vanskelig å dorge riktig for den som er ukjent. I så fall trenger du ekkolodd. Vi har hatt best resultater langs østsiden og i sørenden, men i vannets dypeste partier, 10-15meter, har vi flere ganger sett store gjedder på ekkoloddet.


Borrevannet har en liten bestand av gjørs, mange har nektet for at den fins der, men vi har selv fått gjørs på dorg. Ellers har vannet et stor bestand av sørv og laue. Andre arter i vannet som er verdt å nevne er abbor og ål.

Det er en bra bestand av tildels stor gjedde og det finnes abbor på over kiloen. Forøvrig finnes det en god del ål, brasme, mort laue og ørekyte.
Informasjon

Vilt og fiskeforvalter Arne Christian Geving

Tel: + 47 33 37 23 51

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort

Kategori: