Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Akersvannet 2016

Gå inn på bloggen hennes http://emmathinkfishy.com.
Gjedde: Abbor:

Fisketiden

Isfiske. Gjeddefiske fra isgangen og langt utpå høsten..


Akersvannet i ferd med å bli ødelagt som fiskeplass?


– Da jeg kom til Norge for syv år siden, var Akersvannet kanskje Skandinavias beste fiskevann med rovfisk som gjedde, gjørs og stor abbor. Nå er det nesten fisketomt.


Emma Bäcker Håkonsen prøvde isfiske på Akersvannet i februar 2016. Alt hun fikk etter syv timers aktivt fiske, var en liten gjedde. Det sier litt om tilstanden i vannet, sier hun. Svenske Emma Bäcker Håkonsen er en lidenskapelig fisker og livnærer seg som sportsfiskejournalist i Norge.


Fiskeforvalterne av Akersvannet må nå undersøke om Emmas påstander er riktige og eventuelt foreta seg de nødvendige grep for å berge dette tidligere så fantastiske fiskevannet, mener Fiskeguiden.noFuglereservat


Akersvannet ligger i Stokke like ved Tønsberg. Siden det er et fuglereservat er det kun tillatt med elektrisk motor på båten din, men både båt og motor kan du leie, og her er god plass til parkering og telting.


Stor gjørs, gjedde og abbor


Her kan du få gjedde på 14-15 kilo, abbor på 1600-1700g og gjørs på opptil 10 kilo. Vannet har en god bestand av sørv og abbor, men du kan også få vederbuk, brasme, flire og ål. Av disse er det sørven og abboren som fungerer best som agnfisk, enten du bruker den hel eller halv eller fileterer den.


Gjørsfisket foregår på hovedsakelig ved dorging og meiting. Ved dorging er det en stor fordel å ha et ekkolodd, slik at du hele tiden har kontroll på hvor dypt det er og lettere finner de riktige plassene.


Nattfiske


Bunnmeiting om natta med agnfisk (abbor, sørv eller vederbuk) gir helt klart best uttelling. Om dagen kan du bruke tiden til å skaffe agnfisk eller å dorge etter gjørs, men du får da sjelden fisk enn 3-3,5kg. Den beste meiteperioden for gjørs er på våren og sommeren, og mellom kl. 2100 og 0300.


Lett adkomst


Akersvannet ( 16 m.o.h.) ligger vest for Tønsberg, med adkomst fra riksvei 303, som går langs østsiden av vannet. Avløp gjennom Melsomvikelva til sjøen.

Akersvannet dekker et areal på 2,7 km.og er omgitt av dyrket markmyr og barskog.


Dybdeforholdene i Akersvannet

Informasjon

Vilt og fiskeforvalter Arne Christian Geving

Tel: + 47 33 37 23 51

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fiskekort

0

Kategori: