Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Urdevatnet / Songavassdraget 2014

Ørret:

0


Songamagasinet (974 m.o.h.) er regulert 35 meter og er 30 km2.

Fra Songa kan du vandre vassdraget vestover helt vest til Skipstjønn ( 1462 m.o.h.)


Øvre deler av Boravassdraget er overført fra Paddevatnet og Åremotvatnet til Storhellevatnet.





Storhellevassdraget er et betydelig sidevassdrag til Songamagasinet. Songa har et nedbørsfelt på 379 km2. I tillegg blir vann fra 85 km2 nedbørsfelt overført fra Boravassdraget.



Fisket i Songamagasinet betgens fremdeles som bra med ørret på 300-500 gram og muligheter til større fisk, til tross for den store reguleringshøyden. Men det er jo ikke alltid så morsomt å fiske fra de svære reguleringsdøde strendene.





Det er fisk i de fleste vann - i hvertfall opp til Vassdalsvatnet ( 1253 m.o.h.) Hva som finnes av fisk i Skipstjønn vil vi gjerne ha kommentarer om.




Både Vassdalsvatnet og Urdavatnet (1260 m.o.h.) er spesielt gode fiskevann.

Marflo og skjoldkreps forekommer i alle vann, bortsett fra Songabassenget, der marfloa forvant med reguleringen. Skjoldkrepsen finnes fremdeles som en viktig matfaktor for ørreten som holder til der.




Det er også ørekyte i Songamagasinet. Den ble oppdaget der i begynnelsen av 1880-årene, men har tilsynelatende ennå ikke påvirket særlig ørretfisket i vassdraget.

Informasjon

Hytta til leie. Med i hytteleien følger fiske i mange gode vann, båter og garn. Du får også taxibåt tur/retur over Møsvatn, samt parkering på Varland. Kontakt www.inatur.no

Fiskekort

Kategori: