Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Eventyrlig laksefiske i Drammenselva i tropevarmen de siste dagene

STORFANGST: Nicolai Johnsen tok årets hittil største laks på hele 19 kilo i går. Ann-Kristin Vie kan notere seg for tre laks på ett døgn.
FOTO: PRIVAT

Drammenselva: Eventyrlig laksefiske i tropevarmen

Med stekende sommervarme og en passe flomstor elv rapporteres det om et særdeles bra laksefiske i Hellefossen de siste dagene.

Roy Hansen

 24.06.20, kl. 09:23
 25.06.20, kl. 03:27

Del artikkelen

138


HOKKSUND: Og det siste døgnet har vært spesielt for to personer. I går tok nemlig Nicolai Johnsen fra Solbergelva, men bosatt i Hokksund, en laks på hele 19 kilo. Det er etter det vi vet årsbeste i Drammenselva, skriver Eikernytt.no.

En annen som har grunn til å være fornøyd er Ann-Kristin Vie - også hun fra Hokksund. I løpet av ett døgn tok hun tre lakser og dermed startet årets sesong på best mulig måte. I fjor var det et heller dårlig fiske for en av de få kvinnelige sportsfiskerne i elva, men i dag smiler hun fra øre til øre.

Laksebørsen, som ikke er oppdatert etter 19. juni pga. ferieavvikling, forteller at det er tatt hele 108 laks og fem ørreter så langt i år. Den totale vekten er henholdsvis 843,3 og 8,8 kilo.

Mye vann og stekende sol

Med nær 30 grader i Hokksund var det en varm fornøyelse å være laksefisker tirsdag, ihvertfall om du fisket på østsiden uten noen form for skygge. Det var her Ann-Kristin Vie sto - nærmere bestemt på en plass som kalles «Kula».

- Den er best når det er god vannføring slik det er i elva nå. Akkurat passe vann, sier hun til Eikernytt.

Ann-Kristin sverger til mark og tok sine tre laks på dette agnet og fra samme sted.

- Jeg hadde en god magefølelse for «Kula» og var heldig å få kort her. Det viste seg å slå til, sier Vie.

Ann-Kristin fikk først én laks på 4,6 kilo, så én på 4,9 og sist én på 4,0 kilo.

LES OGSÅ: Tok årets første laks etter åtte (!) minutter

Kategori: