Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Norgescpen i isfiske for 2020 - 2921 i gang!

Norgescupen i isfiske 2020/21: Runde 1, Eltsjøen - Hedmark

Foto. Marius Hassve, NJFF. Arrangørkomiteen fra Trysil SFK. 

Norgescupen i isfiske 2020/21: Runde 1, Eltsjøen - Hedmark

Trysil SFK var vertskap for sesongens første norgescupstevne. I fjor ble det tatt godt og vel et halvt tonn med abbor på tilsvarende innsjø, en sjø som utvilsomt er en av de aller beste konkurranselokalitetene vi har i landet.

​​​Eltsjøen er trivelig på så mange måter. Vertskapet og fiske er prima vare, og har du ikke julestemning før du kommer hit, reiser du i hvertfall hjem med det! Område er nemlig som tatt ut av et vintereventyr. Mon tro om ikke det er snø og is her hele året.

 

Eksemplarisk gjennomføring av stevnet

115 forhåndspåmeldte deltakere trippet spent rundt på startplassen allerede flere timer før konkurransestart. Her hadde arrangørkomiteen gjort en glimrende jobb hva tiltak i henhold til COVID-19 gjelder. Smittevernsporing med imhere, avmerkinger for kø, utdeling av poser og startkort klubbvis - for å nevne noe. Det er nemlig det som skjer før og etter en konkurranse som er mest kritisk hva avstand gjelder; under selve fisket er det nemlig alltid minimum 5 meter mellom hver fisker! Forhåndspåmelding med VIPPS og hjemreise rett etter konkurransen er noe som er praktisert på sesongens tre første stevner med stort hell. Mon tro om pandemien kommer til å endre noen arrangørtekniske ting for all fremtid.

Stor glede over sesongstart

Fisket var ikke like brutalt som for ett år siden, omtrent halvparten så rått for å være nøyaktig: I underkant av 300 kilo ble nappet opp i år, et snitt på ca. 2,3 kilo pr. fisker mot omtrent det dobbelte i fjor. Mon tro om ikke konkurransefiske som en kultiveringsstrategi har gitt resultater. Eller kanskje bare fisket var litt tråere i år? Ikke lett å si. Lett å konstatere var derimot gleden til alle startende; sesongen er i gang! 

I tillegg til god folkehelse og fiskekultivering blir årets fangst utnyttet av Femundmat i nabokommunen Engerdal. Her skal abborfangsten renses og fileteres, for så å videreforedles til salg! Dette viser hvilken ressurs norgeseliten i isfiske er! Ikke bare er det samfunnsøkonomisk hva helseeffekter gjelder, det bidrar i dette tilfelle også til sunn og god kortreist mat! Et tiltak til etterfølgelse. 

Vi gratulerer arrangørforening, deltakere og vinnere

NJFF takker arrangørforening for et prikkfritt gjennomført stevne. Vi vil også takke alle deltakere og gratulere alle klasse, - og premievinnere. For resultatliste: Runde 1 Eltsjøen enkeltresutater. Lurer du på å starte med konkurransefiske, kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon. Se ellers her for regelverk i NJFF sine konkurransefiskegrener; noen nye oppdateringer så sikkert lurt for alle og enhver å ta en kikk! Neste stoppested for norgescup-toget er for øvrig 3. januar på Skumsjøen. Dette er i Gjøvik og Toten SFK sitt rike. ​

Kategori: