Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Den største namsen-laksen hittil

Svein Ove tok denne ruggen på 21,5 kilo – se hvem som har tatt de ti største laksene i Namsenvassdraget i år

Svein Ove Nordsveen med laks på 21,5 kg tatt i Namsen

SESONGENS STØRSTE: Svein Ove Nordsveen med laks på 21,5 kilo tatt i Namsen. Foreløpig er det sesongens største laks. Foto: Bjørn Tore Ness

 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 14.06.21 16:48

Åpne deleknapper for artikkelen

Lite nedbør har ført til mindre fangst hittil i år sammenlignet med fjoråret. Likevel er gjengen i Namsenvassdragets elveeierlag fornøyd med starten på årets sesong.

 For abonnenter

NAMDALEN: Styreleder i Namsenvassdraget elveeierlag, Ola A. Seem, forteller at det så langt har vært en knall fiskesesong i Namdalen. 

– Sesongen startet med et virkelig brak. Det er ikke noe tvil om at det har vært en kjempeåpning! Det første døgnet var formidabelt, det var spredt med fangst over hele elva og kjempestemning egentlig over alt. 

Lista over de ti største laksene som er tatt i Namsenvassdraget i år finner du nederst i saken. 

Varierende juni-fiske

Så langt er det blitt tatt 5,6 tonn laks i Namsenvassdraget. På samme tidspunkt i fjor var det tatt over 7 tonn. Seem forteller at dette har en naturlig forklaring.

– Til nå har vi tatt nærmer 6 tonn i vassdraget, og det er bra. Til sammenlikning i fjor ble det tatt 13 tonn på hele vassdraget i juni, men da var det veldig mye vann. Det har roa seg litt i senere dager, men nå ser det ut til at ting kan snu. Vi forventer at det kommer en oppgang nå i løpet av uka her og neste uke, som det bruker å gjøre, så tallene tar seg opp ytterligere utover juni.

Kategori: