Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Slik har laksesesongen vært

Både i Mandalselva og i Audna har årets laksesesong vært gjennomsnittlig god, på tross av tørke, korona og nye fiskeregler.

Bilde

Laksesesongen 2021 har vært gjennomsnittelig god. Audun Kaupang er fiskeren på bildet. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 2 dager siden

– Det har vært en bra sesong. Ikke en topp sesong, men bra både med tanke på fisk som er fanget, men også solgte fiskekort, sier leder i Mandalselva Elveeigarlag, John Gunnar Lauvdal.

Tidligere år har fiskesesongen i Mandalselva som regel vært utvidet med to uker, fra 31. august til 15. september. I år ble ikke det gjort etter nye regler fra Miljødirektoratet.

– De har gjort endringer for fiske både i sjø og elv, men vi har stort sett kunnet holde på som vi har gjort tidligere. Andre elver har måttet endre fisketider eller kvoter, eller til og med stenge helt for fiske. Vi har bare ikke kunnet utvide sesongen, forklarer Lauvdal.

Bilde

I begynnelsen av årets laksesesong så det ut til å bli en veldig god sommer. – Det ble tatt over ett tonn den første uken, så slik sett så det veldig lyst ut, men det flatet ut og mot slutten er det tatt mindre enn vanlig, forteller leder i Mandalselva Elveeigarlag, John Gunnar Lauvdal. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN

Vet ikke årsaken

Mot slutten av sesongen er det tatt mindre laks enn tidligere år. Lauvdal vet ikke hva som er årsaken dette, men spekulerer i om variasjon i vannstand kan ha hatt noe å si.

– Jeg sitter med et inntrykk av at det har vært en del svingninger, og det virker som fisken blir mer tilbakeholden da. Men i det store og hele har vannstanden vært grei selv om det har vært en tørr sommer, så jeg tror ikke det er hovedgrunnen.

I fjor var fiskekortsalget preget av koronapandemien, og spådommen var at det ville kaste skygge også på årets salg.

Kategori: