Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Storørret på flue året rundt!

Publisert: 12.01.01

Frode Johansen har bestemt seg for å ta en storørret på flue hver bidige måned året rundt. For få dager siden tok han januar-ørreten.

Riktig nok var årets første storørret bare en halvkilosfisk, men i vann med en temperatur på bare 1,75 grader, sto ørreten som nesten i dvale. Derfor var det et kunststykke bare det å få den til å gape over flua! I takknemlighet og glede over å ha lurt fisken i en slik situasjon, slapp han den ut igjen...

Pasvik-ørreten er farlig sprek.Frode Johansen fra Pasvik har lært seg å kjenne Pasvikelva og storørretens levemåte. Av all ørret han har tatt de siste 12 månedene, veide den største 6,3 kilo. Men som storfiskere flest. Han har mistet flere som har vært langt større.

Storørreten i Pasvikelva er farlig sprek. Det fikk en tilreisende i sommer erfare. Før han fikk summet seg, hadde kjempeørreten tømt Ambassadeuren for snøre og stukket av med wobbleren og alt, forteller Frode.Enhåndsstang, synkesnøre og fiskeimitasjoner


Frode fisker med 9 fots enhåndsstang,og skifter fra flytesnøre sommerstid til hurtigsynkende snøre og tung skyteklump når temperature nærmer seg frysepunktet. Best liker han å kaste fra land, men den siste ørreten tok han fra oppankret båt.Frodes hemmelighet


Som de fleste erfarne sportsfiskere frykter heller ikke Frode å avsløre sine hemmeligheter. Han vil likevel alltid ha en fordel overfor sine konkurrenter ved at han kjenner fiskeplassene bedre og vet hvordan fisken kan lures.

En storørret og andre fiskeslag har i sin lille hjerne innebygget et reaksjonsmønster som går ut på at den kun tar et agn som gir den mer energi enn energien den bruker for å ta det. Det betyr at man ved fiske vinterstid må ha en viss størrelse på flua for at ørreten skal reagere.
Frode bruker derfor en streamer eller en annen fiskeimitasjon, akkurat passe stor og ikke større enn at enhåndsstangen og snøret bærer den.Gjedde på flue


Av og til går Frode etter gjedda med fluestanga si. De av oss som har fisket etter torpedoer som den, vet hva det betyr å få den enhånds fluestang!
Fluefiskere er alltid hyggelige!

Frode binder fluene selv, og stiller gjerne opp som kjentmann dersom fluefiskere sørfra dukker opp til sommeren. -Fluefiskere er alltid hyggelige,sier en positiv og nyttårsglad røst fra en av våre aller nordøstligste fiskeplasser...Godt nytt år - og skitt fiske!

Frode er som regel mer opptatt av å fiske enn å fotografere, men bildet som kameraten har tatt, viser vi gjerne som en liten nyttårshilsen nordfra. Når vi ser fangst som dette, får det så være om bildet er litt uskarp.

De som vil lese mer om Pasvikørreten, kan klikke seg inn på vår elveside for Pasvik og drømme seg bort i vinterkulda. Skitt fiske!  

Kategori: