Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Nubbevannet på Landåsfjellet 2015

Nubbevannet.
Ørret:

Fisketiden

Gratis fiske for alle, men bare med stang!


En ny liten perle av et fiskevann i BergenTa en kikk på de fire ørretene over. Tatt på mark i Nubbevannet i september 2015. Alle veier mellom 400 og 600 gram, en tidobling av hva de fire veide da de ble satt ut! Foto: Bjørn Kristian BergeFødt og oppvokst i det store Kalandsvannet, men fraktet hit i to puljer på 50 ørreter til det vesle vannet på Landåsfjellet i 2009 og 2011. Her er resultatet av «prøvefisket» i begynnelsen av september 2015, øverst en hunnfisk 500 gram–33 cm, en hannfisk 600 gram–36 cm, en hunnfisk 400 gram–31 cm og nederst en hunnfisk 600 gram–36 cm.


Naturfaglærer Bjørn Kristian Berge uttrykker overfor Bergensavisen 10.oktober 2015 at han er storfornøyd med resultatet av prosjektsamarbeidet med Grønn etats vassdragsforvalter.


Berge har fått bekreftet det han trodde, at fisken ville trives og ikke minst vokse, i det næringsrike vannet på fjellet mellom Nattlandsfjellet og Montana.


Han visste at det i «Nubben» på 1950-tallet ble fanget ørret som var i overkant av kiloet og i disse dager fisk på rundt kiloen.


– Hva kan vel være gøyere enn en familietur på Landåsfjellet, hvor familiens yngste kan prøve fiskelykken–helt gratis. I Bergen kommune er det fiskerett for alle–og uten fiskekort. Dessuten byr de driftige folkene i søndagsåpne Baunehytten, som ligger i ene enden av vannet, for noe godt å drikke og spise.


Berge legger til at det bare er lov å fiske ved hjelp av mark, sluk, flue eller spinner. Oter og garn er ikke tillatt!
En del av den utsatte ørreten er nå tatt opp, og med tanke på at det ikke er reproduksjon i vannet, vil det på et eller annet tidspunkt gå tomt.


– Frem til den dagen, blir vannet på vei til Ulriken et aldri så lite fiske-eldorado for oss alle. Neste gang vi velger å sette ut fisk i Nubbevannet, blir yngelen ganske sikkert hentet i Myrdalsvatnet som ligger på veien mot Totland.


I byfjellene er det for øvrig mange mindre vann lik Nubbevannet, men som drikkevannskilde er det der er det ikke lov å fiske, avslutter engasjerte Bjørn Kristian Berge sin samtale med journalist Tom R. Hjertholm i Bergensavisen 10.oktober 2015.

Informasjon

Fiskekort

Gratis fiske for alle med stang.

Kategori: