Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Norske fiske-jenter blant de beste i verden!

For andre året på rad sendte Norge et rent damelag til EM i fluefiske i Italia. Siden fiskemåten var noe helt annet enn hva vi tidligere hadde opplevd, ble det for oss en ekstra spennende konkurranse. Guiden vi hadde bestilt for vårt prøvefiske virket noe skeptisk til å ta seg av seks norske damer, men kom til hektene igjen da han hadde sjekket våre data og forsto at vi var seriøse og dyktige fluefiskere, forteller Pia Clarholm i en intervju med Fiskeguiden.no.

3 mm sikt!Pia Clarholm i aksjon


Vi hadde forberedt oss på grunne og ekstremt klare elver. Men som følge av store nedbørsmengder var vannet helt grått. Noen plasser var sikten bare 3 milimeter!

Her måtte det tenkes nytt. Heldigvis klarte å takle de store utfordingene som møtte oss i de forskjellige sonene.


Fortom-spiss på bare 0,10 mm!Her er noen av nymfene som det norske laget lykkes med.


Planen vår i forkant var veldig små nymfer og tørrfluer på en fortomspiss på 0,10 mm. Vi endte opp med nymfefiske med både små og store nymfer, men fortsatt med en fortomspiss på bare 0,10 mm selv i det fargete vannet. Det ble korte kast og kontakt med fluene hele tiden.

Ingvild og Cathrine knekte koden!Fiske med korte kast etter sky fisk er krevende.


EM var lagt opp med fire fiskeøkter i elver og en fiskeøkt i et lite, kunstig vann med en maks dyde på 3 meter. Fisket i dette vannet var ekstra krevende for alle deltagerne. Her var det 16 som blaket, som ikke fikk fisk i det hele tatt. Når det både var grunt og klart vann kan det virke rart at vi brukte synkesnøre for å fiske langs bunnen. Ingvild og Cathrine klarte å knekke koden og fikk fisk, en imponerende innsats når det viste seg at 16 av Europas beste konkurransefiskere ikke fikk noe i det hele tatt i denne fiskeøkta.

Flere nasjoner vil nå stille med rene fluefiskende damelagDet norske damelandslaget. Ingvild Aurdal, Rita Fjeldavli, Iselin Sesseng, Pia Clarholm, Cathrine Markussen, Marit Kronen


Norge og Sverige stilte med to rene damelag. I fjor slo vi svenskene på hjemmebane, men i år tok de revansje og Pia Clarholm ble beste norske med tredjeplass sammenlagt av damene.


- Under de mange talene under EM-arrangementet ble vi damer ønsket spesielt velkommen og det ble uttrykt glede over at konkurransen også omfatter rene damelag. De andre nasjoners utøvere var også veldig positive og flere av nasjonene vil nå sende sine damelag. Vi har satt damer og fluefiske på dagsordenen, sier en kjempeglad Pia Clarholm til Fiskeguiden.no, og håper at også flere norske jenter får inspirasjon til å oppdage fluefisket.


Har du et spørsmål eller ønsker kontakt med de norske fluefisker-jentene, så kan du kontakte Pia Magnhild Clarholm på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kategori: