Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Steinskogen - naturens underverk

KIneserne  er også opptatt folkemusikken sin.

Steinskogen er et geologsk underverk av naturlige skulpturer skapt og formet av vind og regn, erosjon og hevninger i landskapet på sjøbunn for 270 millioner år siden. Den ligger i Kunming, sørøst i Yunnan- provinsen i Kina og var den første av UNESSCO sine geoparker, samtidig som den også står på World Heritage-listen over verdens mest bevaringsverdige naturområder.
Reisereportasje: Eivind Fossheim / Anna Marie Ianssen / Fiskeguiden.no.


Hva får vi oppleve der inne i Steinskogen - ett av våre mange spennende reisemål?


Vi måtte bare oppleve Steinskogen langt der i de kinesiske fjellområdene i Yannan-provinsen. På samme vis som Gustav Vigeland meislet ut sine skulpturer i Oslo sin mest attraktive park, har naturens egne krefter her skapt liv i sine dramatiske fjellmasser.Steinspirene peker mot skyene som orgelpiper i en kirke


Fra en opprinnelig havbunn har naturens egne krefter gjennom 270 millioner år her laget sitt eget mesterverk. Mange av skulpturene kan fortone seg som levende og lett sette fantasien i sving der vi rusler omkring blant de litt skremmende steinblokkene som henger over oss, og alle figurene vi leser i søylene og fjellveggene.


270 millioner år gamle fossile skjell og sjødyr finnes fortsatt i steinveggene.
Elektriskdrevne busser går i skytteltrafikk inn til porten av steinskogen.


På hellelagte stier snor vi oss gjennom vakre portaler formet av naturen selv.Kjempestore steinblokker kan virke truende, men vi trøster oss med at de har ligget der rolig i millioner av år.


steinskog12.jpg

Fra dette tempellignende utsiktspunktet kan vi beundre store deler av skulpturparken.

steinskog4.jpg

Kvinner av Sani-folket, en av de 20 minoritetsgruppene som bor i landsbyen ved Steinskogen har god kontakt med turistene.

Kategori: