Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Little Trout

sommer

Little Trout er en ørret imitasjon som jeg bruke mest i elv etter ørret og fiskes med sink tip line eller intermediate line og fiskes dypt. Flua er laget med samme teknikk som Marabou Spezial (over/under).

Mønster :


KROK : Tmc 300 streamer str 6, 6x lang.

TRÅD : Uni str 6/0 farge hvit.

KROPP : Pearl mylar slange strørrelse medium.

OVER/UNDER : Pearl mylar slange.

ØYNE : 3mm Doll Eyes (limes med superlim).Bindebeskrivelse :


Bind inn tråden på vanlig måte og gå frem igjen til krokøyet og legg noen tørn med bly bak krokøyet, ta mylar slanger og før den inn over øyet og bind den fast. Gå tilbake med tråden til krokbøyen, ta mylar slangen og vreng den over krokstammen mot krokbøyen,lås der.

Tre en passe lengde av en ny mylar slange, slik at krokøyet er igjennom bredden på mylar slangen, legg den ene delen over kroppen og la den stikke ut bak, dette skal være halen. Ta den andre delen og legg den under kroppen til bøyen og lås den der. Lag en passe lengde på halen og legg superlim helt bakerst i halen og klemm sammen med fingertuppene,fukt fingertuppene først så henger du ikke fast. Klipp og form halefinnen.

Lim fast øynene foran.

Farg kroppen grønn med svarte og røde flekker + halen med vannfast tusj. Farg under med hvit lakkpenn og legg superlim over hele kroppen ikke bak ved bøyen, da bli flua mer holdbar. 

Kategori: