Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Harald`s Sea-Worm

vår

Børstemark imitasjon som ble til for 2 år siden.
Første gang jeg lagde dette mønsteret så brukte jeg lange hanenakke fjær som jeg tredde inn i skolissen slik at fjær fibrene stakk ut på sidene slik at det ble børster som børstemarken har.
Nå bruker jeg Fantasia garn til dette mønsteret som gjør at flua blir mykere og får en buktende bevegelse med vaskelenke øyne

Mønster :


Krok: Tmc 300, str 4, 6x lang.

Tråd: Uni str 6/0, Svart.

Kropp: Skolisse/snor + Oliven farget Fantasia garn som sys inn på hver side av lissen/snora med en nål.

Øyne: Messing farget vaskelenke.Bindebeskrivelse:Ta en bit av en skolisse/snor, ta fantasia garnet gjennom nåløyet og begynn og tre garnet ut og inn gjennom siden på lissen/snora. Når du har gjort det til ønsket lengde, tre fantasia garnet tilbake igjen i de samme hullene som du gjorde første gangen slik at du kommer tilbake til startpunktet igjen.
La noe av garnet stikke ut bak og legg litt lyn lim i snor enden.

Pirk ut garnfiber på sidene og klipp dem slik at de stikker ut 1-1,5 cm.

Ta kroken og tre den inn i snora med krokøyet først slik at bare krokbøyen synes ut av snora og la krokøyet stikke ut av snora foran.

Ta snora og før den litt bakover slik at du kan binde inn bindetråden bak krokøyet, ta snora frem igjen og fest snora der og klipp av snora som stikker ut.

Bind inn vaskelenke øyne oppå kroken bak krokøyet med 8 talls surring, lås og legg lyn lim over bindetråden.Legg lyn lim under kroppen fra krokbøyen til øynene. Det er bare bakre del av snora som skal være bevegelig.Fisk denne flua med sakte inndragninger og mend (slipp ut litt snøre for hver inndragning)da vil flua få en buktende gange i vannet som ikke fisken kan motstå.Fantasia garn finnes i mange farger + skolisser/snorer. 

Kategori: