Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Larsen Nymph Indicator

sommer

Fiske med nymfer kan være vanskelig når en ikke ser når fisken tar flua. Her er min versjon av en napp indikator som er på flua og ikke på fortommen.

Etter mye prøving og feiling har jeg kommet fram til dette resultatet. Metoden min er ganske enkel her er en beskrivelse hvordan jeg lager en indikator for nymfe og våtflue fiske.Sene: Xcelon fra Sufix, tykkelse 0,25.

Polygarn: Farge hvit.

Tråd: Uni 6/0, farge hvit.Klipp av en bunt Polygarn i valgfri farge + en senestump som du putter inn i polygarn bunten. Klipp av litt bindetråd og knytt fast polygarnet på sena,klipp bort polygarn fiber som stikker ut ved knuten.Legg litt lynlim på knuten. Lengden på polygarnet skal være 1,5 cm ferdig klippet. Bruk pekefinger og press polyfibrene ut til sidene slik at det blir en krans og legg lynlim i midten,limet vil holde kransen på plass slik at den ikke klapper sammen.Jeg har en lengde på sena som er 3,5 cm fra flua og opp til festepunktet på polygarnet.Du kan binde indikatoren på kroken når du lager flua eller du kan bruke den på ferdige fluer som du har liggende i flueboksen.

Ved bruk av indikatoren på ferdige fluer så bruker jeg en nål som jeg stikker inn på ryggen av flua for og få en åpning i fluekroppen, så stikker jeg sena på indikatoren inn i fluekroppen som jeg låser med litt lynlim, enklere kan det ikke bli.Vil du ha en annen farge på polygarnet så kan du bruke vannfast tusj, da slipper du og kjøpe mange polygarnfarger.Kast rolig med fluestanga når du bruker napp indikatoren på flua, da vill indikatoren legge seg langs etter fluekroppen når du kaster og reise seg når nymfa eller våtflua synker under vannfilmen.
Ved fiske i elv med sterk strøm så bruker jeg litt flytemiddel på polygarnet.Nymfer med kulehode bør du bruke mer polygarn for og få nok oppdrift.Lykke til.

Hilsen Harald 

Kategori: