Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Streaking Cdc Caddis

sommer

Sommeren 2003 observerte jeg noe store vårfluer i Hartevann på Hovden i Setesdal, ørreten var helt i hundre når disse store vårfluene var i aktivitet. I boksen min hadde jeg bare små vårfluer så noe måtte gjøres,stikka ble tatt frem og lagde kjapt denne store vårflua før ørreten sluttet å vake. På 2 kastet satt en fin brun ørret på og den ville ikke inn på land nei. Den dro nesten ut hele snøret og søkte seg først ned på dypere vann før den satte kursen mot utløpet av elva Otra.Etter en skikkelig fight fikk jeg omsider landet fisken og bålet ble fyrt opp ved bredden og den smakte bare herlig,yam yam.

Mønster :


Krok: Streamer krok str,8 - 10.

Tråd: Uni str 6/0 farge Tan.

Kropp: Cdc fjær, farge Tan eller Caki.

Ving: Cdc fjær, farge Tan eller Caki.
Bindebeskrivelse:Bind inn tråden fra krokøyet til begynnelsen av krokbøyen.

Lag en løkke med bindetråden, la den henge ned med en Twister eller Hackleklemma i enden ved krokbøyen.Gå frem igjen med bindetråden til rett bak krokøyet.

Ta av fibre fra 4-5 cdc fjær og legg dem inn i løkka og spinn det rundt,nå skal du vikle dette fremover mot krokøyet, for hver tørn (vikling) bretter du cdc fibrene bakover.

Klipp bort cdc fiber til ønsket tykkelse på kroppen.

Gjør det samme med vingen, ta av cdc fibre fra 4 - 5 cdc fjær og bind inn bunten slik at du har litt avstand fra krokøyet. Lag en løkke til foran vingen (samme som kroppen)bruk 2 cdc fjær og lag et hode foran, husk å få fibrene bakover for hver tørn. Klipp hode til ønsket størrelse, avslutt og lakk. 

Kategori: