Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Larsen Goby.

sommer

Ny utgave av Kutling (Goby).
Kutling imitasjoner kan du fiske med hele året og disse 2 Kutlingene har jeg lagt til rygg finner i mønsteret. Metoden er Over/Under teknikken min som jeg bruker i flere fluemønster.

Mønster :


Krok : Tiemco 300 str 4-6,6x lang.

Tråd : Uni str 6/0. Svart - Hvit eller Tan.

Kropp : Pearl Mylar slange (medium).

Over/Under : Pearl Mylar slange.

Ryggfinne : Grizzly hanefjær.

Sidefinner : 1 stk Grizzly hanefjær på hver side.

Øyne : Vaskelenke i Messing farge.

Bindebeskrivelse :Bind inn tråden til krokbøyen, gå frem igjen og tre inn en passe lengde av mylar slange over krokøyet og bind den inn bak krokøyet.

Gå tilbake til krokbøyen med bindetråden, ta og vreng mylar slangen over krokstammen til krokbøyen.
Lås der og klipp av fibre som stikker ut.

Fest bindetråden på nytt bak krokøyet og bind inn vaskelenke øynene og lås dem, legg litt lakk eller superlim over bindetråden da sitter øynene godt festet.

Fest bindetråden på nytt ved krokbøyen, ta en lengde av mylarslangen og tre den inn over krokøyet slik at øyet stikker ut igjennom bredden på mylarslangen og legg den ene delen over, la den stikke ut en 3cm og legg noen tørn med bindetråden over den ved krokbøyen.

Gjør det samme med den andre delen av mylarslangen som skal ligge under. Ta en hanefjær farge Grizzly og ta av fiber på den ene siden av fjæra og bind den inn ved krokbøyen, nå kan du låse og avslutte. Legg fjæra over ryggen på flua frem til krokøyet og stikk den inn i mylarslangen der, legg på litt superlim der hvor fjæra går inn i mylarslangen.Klipp av noen fjærfiber på midten
Ta 2 stk grizzly hanefjær og stikk inn en på hver side av kroppen, dette skal være svømme finner, legg på litt superlim der også som ryggfinnen.

Klipp av mylarfiber som stikker ut av den mylarslangen som ligger under.

Legg litt superlim i enden av mylarslangen som ligger over og klemm sammen, dette skal være halen.
Nå kan du lage sjarteringer på flua med en vannfast tusj.

Når du er ferdig med det så legg lakk over hele flua da vil fargene holde seg bedre i saltvann.Jeg bruker disse fargene :


Svart kutling, svart vannfast tusj.

Brun kutling, brun vannfast tusj.

Glass kutling, ingen farge.
 

Kategori: