Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Akkar Reka Hvit

Lyr på 1,5kg

vinter

Jeg rakk en liten tur ut på årets siste dag. Turen gikk til Dirdal (Rogaland) med noen nye fluer, nemlig Akkar Reka.Satte på en hvit og det var vel 4 kastet da det smalt på i andre enden. Hardy Demon stanga stod i en skikkelig bue. Der nede så jeg noe blankt,yeeeees. Det var sjøørret på en 3-4 kg,som dro ut lina i et kjempe utras på Hardy Demon snella.Plutselig var det slakk,å nei det var den Edelfisken. Kasta på nytt og der smalt det på en Lyr på 1,5 kg som jeg tok med hjem. Altid deilig med nye fluemønster og Akkar Reka svikta meg ikke :-)

Akkar Reka er et lett mønster og binde. Her har jeg kun brukt 2 bunter med Marabou fjær fiber, doll-eyes og bindetråden.


Akkar Reka fikk navnet da den likner på en Blekksprut og ei Reke, så her har du 2 byttedyr som sjøørreten liker i et mønster/flue.Bare variere inntrekket,korte for Reke og litt lengre for Blekksprut.


Flua lager jeg i alle farger som Marabou finnes i og den hvite og sterke farger er gode når vannet er kaldt eller grumsete. De andre om kveld eller natt osv.


Mønster:


Krok: Tmc 300,str 4-6,6x lang.


Tråd: Uni str 6/0, farge hvit som er standard i alle Akkar Reka fargene. Tråden farges med vannfast tusj etter fargen på flua.


Hale: En liten bunt Marabou fiber.


Kropp/Rygg/Bein: Bindetråden + Hvit Marabou, samme som halen.


Øyne: Doll-Eyes str 3mm eller 3d øyne str 5/32.


Hode: Bindetråden.
 

Kategori: